|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 04/02/2009 20:06 Titlul subiectului: 24 IANUARIE |
|
|
| Da,desi cu intirziere..am sa va povestesc cum am sarbatorit aici inRiyadh,la ambasada Romana,marea unire.Si asa ca cu mic cu mare,ne-am tras la 4 ace,si am intrat in cladirea ambasadei Romane,pentru întâia data,coplesiti de emotii,tremurind din picioare...si cind colo,ce sa va spun...noi romanii nu prea multi la numar am fost primiti ca niste prieteni de-ai casei.A fost o seara minunata,unde am legat atitea prietenii cit nu am reusit intr-o viata...da,intr-o viata.Peste tot auzeai vorbindu-se romaneste cu atita durere,incit nu stiai cui sa ai acorzi atentia.Copii au avut si ei parte de creioane colorate,au stat si au desenat,jucat impreuna,domnul ambasador ne-a reamintit cum s-a intimplat marea unire,importanta ei(poate o lectie si pentru zilele noastre),dar atita de elegant poveste ca pe la jumatate am pierdut firul vorbelor,in fine,am stat prin saloanele ambasadei girgurind,orele au trecut atita de repede,si uite inainte de miezul noptii am sosit acasa cu o amintire de neuitat.Urcind treptele,fetele ma intreaba cind ne intoarcem acolo unde se toata lumea vorbeste romaneste,ca a fost tare frumos.Le-am spus...romaneste puneti-va pofta in cui...marea unire nu se sarbatoreste decit odata pe an,mai asteptati un pic,dar daca o sa vorbiti romaneste bine la vara va duc la bunicu la satu-mare.Uraaaaaa....gata de acum numai romaneste. |
|
| Sus |
|
 |
penultimul_patriot Membru junior

Data inscrierii: 16/Iun/2008 Mesaje: 71
|
Trimis: 07/02/2009 22:45 Titlul subiectului: :) |
|
|
Scuze, dar na, ca tot carcotasul,...poate Mica Unire, ca cea Mare din cate stiu eu a fost prin 1 dec 1918. nici macar dupa calendarul pravoslavnic, cel mai rasaritean dintre toate nu prea pusca. cum sa fi fost mare unirea in care noi eram pe niciunde?asta doar daca nu cumva vrei sa impui si un unsor accent moldoviniesc, sau ghiers oltenesc copiilor :P. in rest, din pacate, ambasada o fi pamant romanesc, de jure, dar d efacto Romania noastra nu e ambasada, la noi pana si creioanele colorate sunt de import, adica,... de firma. Musai occidentala, ca na... . _________________ Trăim încă in realitate? Sau doar o lăsăm să ne înconjoare? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 07/02/2009 22:51 Titlul subiectului: revin, o mica completare..... |
|
|
m-am consultat cu marele google, si cica este un satu mare si undeva prin moldova,...moldova cea mica, adica a noastra, as aca, merge accentul modoviniesc.......se accepta  _________________ Trăim încă in realitate? Sau doar o lăsăm să ne înconjoare? |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 17/02/2009 21:05 Titlul subiectului: |
|
|
nu este vorba de unirea principatelor???un acelasi domnitor???Hai,o mina de ajutor...poate ca memoriada cuiva feste sper sa nu fiu eu aia. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 17/02/2009 21:14 Titlul subiectului: |
|
|
25 ianuarie 1859,marea unirea...A.I.Cuza suna ceva cunoscut???? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 13/04/2009 23:53 Titlul subiectului: |
|
|
Parca totusi Marea Unire a fost la 1918, si se sarbatoreste tot iarna, dar prin decembrie....serios. _________________ Trăim încă in realitate? Sau doar o lăsăm să ne înconjoare? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 13/04/2009 23:54 Titlul subiectului: |
|
|
Iar si mai marea unire se sarbatoreste odata cu alipirea Basarabiei si Bucovinei la tara mama,....., asa ca cea din 15 ian e doar mica unire:). _________________ Trăim încă in realitate? Sau doar o lăsăm să ne înconjoare? |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2009 12:50 Titlul subiectului: |
|
|
| petrecerea a fost mare....presupun ca si unirea... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|