|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
MOROSANU Junior 2

Data inscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 25 Localitate: SATU-MARE
|
Trimis: 14/10/2008 10:35 Titlul subiectului: Batranii |
|
|
Oare cum gandesc acei care afirma ca batranii care n-au sau au o pensie mica n-au muncit, nu-si pun problema cu ce si-au intretinut familiile, si pe vremea comunismului s-a muncit pentru cativa lei de dimineata pana seara pe la CAP-uri si GOSTAT si pe unde au gasit pentru ca n-au stiut carte, au muncit poate mult mai mult decat parintii acestor pui de comunisti si securisti care n-au stiut ce inseamna sa n-ai ce pune pe masa, ei aveau de toate si chiar mai mult. Acesti batrani merita ajutati si respectai de toata lumea, este o mare rusine cand ii vedem stand la rand pentru medicamente sau pentru o cana de ceai oferita de cineva gratuit, iar acei care fac asemenea afirmatii n-o vor da nci macar acea cana cu ceai  |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 14/10/2008 17:28 Titlul subiectului: |
|
|
| Este un mare adevar,jenant sa privesti neputincios,cum acestia se zbat pentru painea de zi cu zi.De aceea in majoritatea cazurilor,trecem pe linga ei,ne facem ca nu ai observam,dar ...oare aceia care sint investiti cu tăria administrativa si financiara de a o face,unde sint si cu ce se preocupa?Intr-o zi,eram la rind la chioscul care vinde prajiturelele acelea calde,pizza,iar in fata linga vinzatoare,o tinara,cu un grad de invaliditate neuromotor vizibil,chiar pina la gradul de a te face a simti penibil ca om,statea si astepta ca cineva sa ai ofere ceva de mancare,oamenii prea grabiti de a observa ca cineva era flamind,eu am ramas blocata,sincer sa fiu,nimeni nu i-a intins un leu,sau ceva de mancare.Sau batrani care erau la rind,la ceea ce am aflat ulterior a fi o cantina sociala.Era frig,iar ei stateau tacuti si rabdatori la rind.Apropo,este cumva un cult al rindului in Romania?Unde te duci inevitabil gasesti rindul,unde fara discriminare,toti se imping cu puteri ..inegale.Un management atit de prost in toate institutiile de stat,nu si la special unde trebuie sa fie eficienti pentru a exista.Dar,bine asta este un alt subiect. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 19/11/2008 00:25 Titlul subiectului: |
|
|
| cit de trist este sa citesti,sau poate mai trist sa veizi cu proprii tai ochi,o generatie care incearca sa isi duca atit cit de decent posibil povara zilelor si a bolilor,a cheltuielilor si medicamentelor,a painii cea de toate zilele...si aceasta tragedie care se desfasoara sub ochii tuturor,si jenant ca acest lucru se intimpla la noi,intr-o tara integrata in marea europa,si nu cum ne-am astepta printr-o tara din lumea a treia,sau a patra...daca o fi.O intrebare daca mi-ati permite.Citi dintre dvs si-ar dori o astfel de batranete?Citi dintre noi nu vor ajunge chiar in aceasta ipostaza jenanta...dar ceea ce m-ar interesa sa aflu,este oare ce parere au aceea ce au fost alesi de dvs,probabil senatorii nostri imbracati la ultima moda,fiecare abordand o mimica extrem serioasa si retorica cind este vorba de imaginea publica.Daca ar fi un raspuns,cred ca singurul care l-ar da ar fi presedintele.Probabil singurul care nu se fereste sa raspunda si intrebarilor jenante.Problema batrinilor,orfanilor,scolilor,institutiilor de invatamant,regimul asigurarilor de sanatate...cred ca sind punctele slabe ale noastre,de care daca ar stii europa...cu siguranta ar fugi de noi. |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 23/11/2008 22:12 Titlul subiectului: |
|
|
Ne-a trebuit democratie Rodica, libertate etc. Acum le avem pe toate si nu stim ce sa ne facem cu ele !
Fiecare isi interpreteaza libertatea dupa bunul sau plac , dar mai ales cei de la conducere ! Asa ca , sa nu ne miram ca la noi demult nu se mai respecta vorba " cine n-are batrani sa-si cumpere " ... din pacate , asta este întocmai asa de parca nu ne-ar mai interesa trecutul. Avem tineri din generatia "Pro" care lucreaza in functii importante si nu stiu sa se comporte, ba chiar jignesc si probabil sunt laudati pt. asta , ei considera si asta un drept al lor , o libertate de a se comporta dupa cum vor ei. _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 23/11/2008 23:41 Titlul subiectului: |
|
|
| Proverbul cu batranii este universal.Din pacate ceea ce este si ceea ce ne-am asteptat sa vedem la atitia ani de la revolutie,este cu adevarat jenant.Sistemul de invatamant,cu mult sub asteptari,sanatate..cam tot ce vrei.Dar de ce sa nu recunoastem,este totusi ceva care este un succes al politiei rutiere satmarene.Poi la trecerea de pietoni,nimeni nu are curajul sa treaca daca chiar si in zare se abia contureaza silueta unui pietoni.Ce v-au facut oare?Cred ca aici vorbim de genialitate,si cind or afla si prin alte tari cit de sigur esti pe o trecere de pietoni,or veni cu siguranta la un schimb de experienta.Ca in alte locuri si cu semafoare,abia abia de te poti strecura printre masini.Da cum au reusit,ei bine mi-a explicat tatal meu,care merging pe independentei,mi-a aratat statia de autobus,o trecere de pietoni,iar la umbra unui copac masina circulatiei,foarte bine mascata.La pinda.Restul este lasat pe seama amendei... |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 23/11/2008 23:44 Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu de ce deobicei folosesc un acelasi jenant.Oare l-as putea inlocui cu un alt termen?Si care ar putea fi oare...  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|