Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 13/09/2007 20:30 Titlul subiectului: Biserica ortodoxa - Stat in Stat ? |
|
|
[b]N-as vrea sa fiu inteleasa gresit , dar azi la stiri , am aflat si eu de oranduirea bisericii ortodoxe romane si am ramas masca, dar imediat mi-am pus o groaza de intrebari la care poate ma ajutati voi cu raspunsurile. De ce am inceput prin a nu fi inteleasa gresit ... pai numai din singurul pretext ca sunt si eu ortodoxa. Dar sa revin la nelamuririle mele. Daca patriarhul are un intreg aparat de functionare si conducere format din consilieri,functionari ,soferi, ingrijitori s.a.m.d . si un salar egal cu al presedintelui Romaniei, ce face pt. toate astea ? Pe noi muritorii de rand biserica ne obliga sa o construim,pe urma sa cotizam anual nu cu o suma dupa puterile financiare ale fiecaruia ci ,una impusa ! mai apoi , platim : pt. botez, cununie , inmormantari.Dar ce face biserica pt. mine ? Pe langa toate acestea toti popii sunt bugetari adica primesc lefurile din bani publici dupa care mai au si pretentii.Eu merg la serviciu , inafara de leafa lunara ce o primesc pt. munca mea nimeni nu-mi da nimic in plus . Apropo ei mai primesc bani si pt. bunavointa de a-mi sfinti casa de anul nou (sfintire pe care tot momentul o fac inainte de anul nou) bani dupa care nu platesc impozit si nu-s putini ! A dracului oranduire... tu ca cetatean al Romaniei trebuie de fapt sa prestezi in doua locuri.. si la stat si la biserica ...numai ca, unui grup restrans de oameni sa le mearga bine ...Macar pe unul il putem pedepsi din 4 in 4 ani , da pe celalalt ?Si atunci nu am dreptate cand spun ca biserica ( chiar de confesiune ) este Stat in Stat ?
P.S Nu stiu daca la celelalte confesiuni preotii sunt sau nu platiti de la stat...dar cei ortodocsi sunt.[color=blue][/color][/b]  _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|