|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Marcella Junior

Data inscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: 16/08/2007 22:15 Titlul subiectului: Cartea de identitate |
|
|
As vrea sa am niste informatii de la Politia din Satu Mare.De ce tocmai de la politia satmareana?
Pt ca eu sunt satmareanca,daca o sa am nevoie de o carte de identitate acolo o sa ma duc sa o cer.
Am citit de curand un comunicat pe situl http://www.evidentapersoanelor.ro/index.php?pag=carte_de_identitate
Lucrurile par destul de clare asa cum sunt scrise acolo, intrebarile mele deriva mai mult din normele metodologice de aplicare a legii din articol.
Sunt cetatean roman cu pasaport CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate).
La eliberarea acestui pasaport, cartea mea de identitate romaneasca a fost retrasa.
Articolul care ma intereseaza este acesta:
III. ELIBERAREA UNEI CARTI DE IDENTITATE PROVIZORII CETATEANULUI ROMAN CU DOMICILIUL IN STRAINATATE SI RESEDINTA IN ROMANIA
Cetatenii romani domiciliati in strainatate, care doresc sa intre in posesia unei carti de identitate provizorii, in care sa fie inscrisa resedinta din Romania, unde locuiesc temporar, depun Cererea pentru eliberarea actului de identitate cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si resedinta in Romania, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor pe raza caruia au resedinta, la care anexeaza urmatoarele documente:
a) pasaportul, aflat in termen de valabilitate, care atesta statutul de cetatean roman domiciliat in strainatate, original si copie;
b) certificatul de nastere si/sau de casatorie, eliberate de oficiile de situație civila romane;
c) hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz;
d) dovada adresei de resedinta din Romania;
e) doua fotografii marimea 3/4 cm, avand la baza o banda alba de 7 mm;
f) chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate provizorii;
g) documentul cu care se face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Ce inseamna in contextul acestei legi " temporar"?
-Pot sa cer o carte de identitate provizorie chiar daca sejurul meu in tara nu ar depasi un termen de 14 zile ?
-Cetateanul roman cu pasaport CRDS are obligatia de a cere o carte de identitate provizorie intr-un anumit termen de la data in care a intrat in tara pt a locui temporar si care este acest termen?
-Pasaportul CRDS nu reprezinta un act de identitate care sa-i permita persoanei sa fie identificata de exemplu la incheierea unor acte notariale?
-Cartea de identitate provizorie, trebuie restituita la iesirea din tara sau se poate pastra pana la expirarea termenului pt care a fost eliberata?
Cea mai arzatoare intrebare:
Care este termenul pe care biroul de evidenta a populatiei trebuie sa-l respecte ,pt a elibera o carte de identitate provizorie la solicitarea cetateanului roman cu pasaport CRDS ce prezinta toata documentatia in regula pt a-i fi eliberata cartea de identitate provizorie ?
Poate pt unii voi parea obositoare cu intrebarile mele dar am avut un "mic incident" si nu vreau sa-mi mai petrec inca o vacanta in tara stand pe la usile institutiilor.
Daca vreun ziarist vede anuntul meu si-l gaseste important pt satmarenii ce citesc din strainatate editia on line al ziarului,il rog sa ne faca o mare de bine si sa afle raspunsurile pt noi direct de la sursa si-i multumesc mult. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 11/11/2008 23:02 Titlul subiectului: |
|
|
| Sper ca nu te-ai asteptat ca cineva care sa reprezinte departamentul in cauza sa te lamureasca...dar din scurta mea vizita la satu mare,ei bine am aflat ca sint carti de identitate provizorii pentru un an...sau normale.Sau mai bine zis ce este in ziua de azi natural sau nu ...se incadreaza in niste parametrii extrem tare vagi...si nu te intreba de ce...nimeni nu stie de ce la noi sint lucrurile altfel...ele doar exista. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|