|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 14/04/2008 11:20 Titlul subiectului: Caz si necaz |
|
|
Un loc pe care noi il numim acasa...tara...Romania.Ne simtim indiferent unde sintem atit de legati de ea.Poti avea doua cetatenii,poti circula prin lume pe doua pasapoarte,ei...rasfatati nevoie mare,si parca uite unora nimic cu le intra pe plac.Desi nu pipaiesc,o sa-mi fac o arghileh,si cine vrea sa isi sufle pasul este binevenit.Sper ca si musafirii care si-au anuntat intentia de a trece pe la noi azi,sa nu vina...cu multe sperante astazi am telefonat la ambasada romana,si cu surprindere am aflat ca am necesitate de un act de proprietate in Romania,pentru a putea abtine viza pe pasaportul iordanian...si ca asta dureaza o luna cel putin poi din clipă ce eu sint cetatean roman,de ce au nevoie cei de la Bucuresti de o luna pentru a hotari daca imi vor da sau nu permisul de a intra in tara cu pasaport iordanian.Cica iordanienii,au.Da eu sint romanca si am nume roman,nascuta din parinti romani,cu bunici si strabunici in tara,ori poate am realizat peste noapte cetatean de gradul 2?Da,este adevarat ca am ales sa traiesc inafara tarii,m-am pierdut putin in cumultul de obiceiuri,ma simt vinovata pentru neputinta mea de a face mai mult pentru tara,dar niciodata nu m-am simtit mai putin roman,sau m-am lasat de drepturile si obligatiile ca cetatean roman.De ce sintem tratati atita de diferit?Si recunosc totusi ca nu sint expert in domeniu,din împotriva tare limitata,dar va inchipuiti ca daca voi intra in tara cu pasaport iordanian nu voi avea unde sa dorm?Iar daca intru cu cel roman,da?Ori poate parintii mei,nu ma vor primii cu pasaportul iordanian?Cit de frustante sint aceste situatii,penibile si jenante,sper sa trec peste ele cu bine.Si chiar daca ma gindesc bine,la ce atita zarva?Eu numai ma simt atit de legata de casa...oare tara are nevoie de noi?Sau ne simte durerea? |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 15/04/2008 07:12 Titlul subiectului: Congo |
|
|
Rodica naspa......insa nu sunt sigur ca am intzels problema ta la modul concret......
Uite io am depus doaru' pentru Congo.....sti ca in Congo potzi sa mergi doar cu buletinu'.......? Trebuie doar sa ai cel putzin 7 timbre autocolante cu VOTAT lipite pe el.......  _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 15/04/2008 12:42 Titlul subiectului: |
|
|
Nu Claudio,exagerat timpul de asteptare,cind in urma cu citiva anisori,am primit-o pe loc doar facand dovada ca sint cetatean roman.Timpuri frumoase,poi daca ar avea picioare si ar veni pe jos,s-ar putea sa soseasca mai repede.Dovada ca sotul meu poate sa acopere cheltuielile de calatorie,este putin cam desi nu vroia sa recunoasca ca se gindea la un sejur in tara,acum,ma intreba da eu cit am nevoie pentru o viza?Nici nu visa,i-am taiat elanul,3luni,poate6 poate o viata,dar nu dispera...i-am vindut pontul lui Trasnea,ce zici de Congo  |
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

Data inscrierii: 12/Dec/2007 Mesaje: 337
|
Trimis: 15/04/2008 14:33 Titlul subiectului: |
|
|
se dovedeste din nou ca din Romania iesi si cind esti cautat (haissam) iar de intrat te intreaba de doua ori daca vrei cu adevarat...
pai evidenta populatiei de la ambasada, consulat, ce-o fi, nu-ti poate emite un act care sa tina loc de pasaport romanesc... sau la expirarea pasaportului iti expira si cetatenia romana? absurd...  _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
http://rebel-sm.blogspot.com/
Opriti planeta!!! vreau sa cobor... |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2008 10:36 Titlul subiectului: |
|
|
acasa
Ultima modificare efectuata de catre rodica la 16/04/2008 10:56, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2008 10:38 Titlul subiectului: |
|
|
As dori pe aceasta cale sa vin in intimpinarea celor care se vor afla poate ca si mine intr-o zi in situatia de nebinevenit acasa,prin a ai ajuta cu actele necesare pentru oricare cetatean roman,care doreste sa circule in tara cu un pasaport strain,si ele sint cum urmeaza.Dar,va rog,sa imi oferiti din start credibilitatea si necesitatea impetuasa,a unora justificata sau nu,ei bine nu noi o vom decide,ca sint altii al calor cap cintareste cit zece de ale mele,deci o copie de pasaport,2poze,dovada ca aveti de unde sa cheltuiti in momentul sejurului,declaratie la notariat din fracțiune unei persoane fizice din tara cum ca va ofera cazare in perioada sejurului,normal,nu este elegant sa faci pe bossul cica te duci sa-ti faci vacanta acasa,si nu ai unde dormi odata ajuns acolo,declaratie din bucată tatalui cum ca este de acord ca copii sa plece in tara,necesara la politia de frontiera romana,sper sa fie acest fapt neadevarat,deoarece pe aicis-a renuntat demult la aceasta formalitate ,femeile calatorind cu copii lăsat din tara in tara,{este chiar adevarat ca s-ar putea sa ne impiedice sa iesim din tara?Adica chiar ne vor oferi cazare gratuita,casa masa,si program turistic?Este adevara ca s-ar putea ca in cazul in care formalitatile de clarificare sa ia ceva timp sa putem face asa...un tutulet pe la manastirile din nordul moldovei,poate castelul lui Dracule?Vai!ce bine...)dar ma rog,sint lucruri mai presus de noi,care sint hotarite la grad fffffffffff inalt,asigurare medicala pe perioada sejurului,normal,si cu speranta ca nu am omis vreun document ffffffffffffffffffffffffffffffffffimportant,va doresc un sejur placut in tara,si nu uitati ca primul lucru pe care trebuie sa il faceti este de a va rezolva actele romanesti,ceea ce inseamna,ca la viitoarea calatorie in tara,adio,adio si ma duc...ve-ti economisi vreo500$ din start,merita,nu??Sejur placut,doar se apropie vacanta,nu?
Ultima modificare efectuata rodica la 16/04/2008 11:51, modificat de 5 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2008 10:39 Titlul subiectului: |
|
|
mod
Ultima modificare efectuata de catre rodica la 16/04/2008 10:53, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2008 10:51 Titlul subiectului: |
|
|
| ac |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2008 23:08 Titlul subiectului: |
|
|
Ai dreptate,deci eu fac parte din clasa mai putin favorizata?Oricum,dupa pontul cu Congo,uite sotul meu isi face rezervarea pentru Thailanda,ca doar banane mananca si aici...  |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 27/04/2008 00:32 Titlul subiectului: |
|
|
si tuturor care mai trec pe aici,sarbatori fericite.  |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 30/04/2008 18:53 Titlul subiectului: |
|
|
| pentru congo mai ai necesitate si de niste vaccinari,ca daca te gindesti sa te duci acolo,sa nu ai probleme.Se plateste bine acolo? |
|
| Sus |
|
 |
vali Junior 2

Data inscrierii: 17/Aug/2007 Mesaje: 26
|
Trimis: 04/05/2008 17:47 Titlul subiectului: |
|
|
| Ambasada Romaniei trebuie sa iti elibereze un document de calatorie care insoteste pasaportul expirat la reintoarcerea in tara (ro), ude iti va fi eliberat un pasaport nou, in doar cateva zile. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 11/10/2008 00:48 Titlul subiectului: |
|
|
| da,multumesc pentru tip.Nu a fost atita de greu in iordania,avem acolo un consul foarte cumsecade si binevoitor.A fost ziua mea norocoasa dar cert este ca nu mi-a cerut nimic decit cererea poza si taxa...poi,asigurari,invitatie?Nu va faceti complicații in privinta asta,m-a lamurit cu un ton prietenos.Asta este bucataria mea.In 5zile aveam viza,si imi venea sa il pup de bucurie,chiar voi putea pleca in vacanta?Da,doamna..ce mai asteptati.Ae asa functionari mai zic si eu.De aceea si pasaportul meu,al baiatului si certificatele de nastere am sa le fac la vara tot acolo. |
|
| Sus |
|
 |
vali Junior 2

Data inscrierii: 17/Aug/2007 Mesaje: 26
|
Trimis: 19/10/2008 08:33 Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 19/10/2008 23:26 Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
| Sus |
|
 |
fernandceline Junior 2

Data inscrierii: 01/Mai/2008 Mesaje: 21
|
Trimis: 22/10/2008 21:23 Titlul subiectului: |
|
|
| Plictiseala mare,mon cher... |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 26/10/2008 21:40 Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 28/10/2008 00:04 Titlul subiectului: |
|
|
| Oui,c est vrai...gata,uite Basescu a promis ca va avea grije de toate.Si la modul personal.Poate visa cineva mai mult decit atit?Deci,am sa declar,inchisa aceasta rubrica,deoarece,cam tot ceea ce s-a scris aici,va apartine istoriei.Cred ca pe viitor,am sa imi transcriu pataniile intr-un topic de geniu...]ce zici de un titlu...prea frumos de a fi adevarat... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|