| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 16/06/2008 20:31 Titlul subiectului: Ce-i cu Trasnea ? |
|
|
Cine stie ceva de Trasnea ? A disparut de tot ! S-a suparat forte ca n-a castigat nici Valer nici Ardelean , asa ca ne-a lasat cu ochii in soare ! Nici macar sa comenteze n-a mai venit ... . Eu una ii simt lipsa ! Asa ca, daca citeste il rog sa reapara ! _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

Data inscrierii: 14/Feb/2008 Mesaje: 163
|
Trimis: 16/06/2008 23:04 Titlul subiectului: |
|
|
Asta e adevarul ca e greu sa accepti porcaria asta de conducere ce e la noi.Eu l-am ajutat si pe Ardelean si pe Coica in turul 2 si un pic pe Valer Marian.
Nu are rost sa punem la suflet.
Daca citeste Trasnea,il rog sa ma sustina la faza cu ,,Ilyes nu-i are la inima pe romani,,.
Trebuie sa-i invatam o lectie pe ungurii iredentisti.Noroc ca nu-s asa multi. |
|
| Sus |
|
 |
corina_v Junior

Data inscrierii: 16/Iun/2008 Mesaje: 13
|
Trimis: 17/06/2008 02:09 Titlul subiectului: |
|
|
Stimate domnule "junioru"
"Ilyes nu'i are la inima pe romani" te rog sa argumentezi aceasta afirmatie. Nu de alta dar Margineanu a fost amenintat de catre Administrator ca ii va fi banat contul daca mai face afirmatii fara argumente. Tu nu ai fost amenintat. E clar. Ati fost pe aceeasi mărime de unda. Oricum, te rog sa argumentezi. "Trebuie sa ii invatam o lectie pe ungurii iredentisti". Suna a rasismm sau mi se pare? Pai , Satu Mare e la granita cu Ungaria, oricum sunt multi unguri. Nu sunt chiar asa putini cum ar fi crezi tu. Check ultimul recensamant.
Cu stima, Corina.
p.s junioru astept numaidecat un raspuns. Multumesc
.  |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 18/06/2008 00:23 Titlul subiectului: |
|
|
Corina
Tu sti ce nationalitate ai.
Daca tu esti romanca si nu vezi ce fac ungurii in tara asta,imi pare rau pentru tine.
Daca esti maghiara stii prea bine asa ca... |
|
| Sus |
|
 |
Portos Membru

Data inscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 117 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 18/06/2008 17:44 Titlul subiectului: |
|
|
Ungurii nu sunt decat un motiv pentru a ne amagi neputinta , nepriceperea si lenea , asa ca lasati-i in pace , nu cred sa fure in urmatorii 4 ani cat au furat romanasii nostri in cateva luni . Probabil au si ei mafioti natiei gen verestoy , curko si altii dar nici noua nu ne este rusine . Mereu am crezut ca buboiul plin de puroi de la psd se va sparge odata si-odata si vom vedea cine si ce afaceri a facut cu statul , cum au ajuns niste bajeti destepti multimilionari din scutiri de taxe si returnari de tva , cum au fost acordate nenumarate licitatii si cum au fost executate lucrarile in bataie de joc . Dupa 4 ani nu mai am numeroase sperante , se pare ca si pnl si pdl fac parte din aceeasi categorie , nu-i intereseaza decat jaful la drumul mare si cum sa puna mana pe banii statului sai intreaca pe pedeserei . De aceea nu am fost la vot si cel mai probabil eu si familia mea nu vom merge nici la toamna , nu mai avem speranta in dreptate si adevar , toti sunt o apa si-un pamant . Am o profesie liberala pe care o practic zic eu cu profesionism , lucrez din zori si pana noaptea tarziu ,am cam de toate si nu ma intereseaza politica lor , ciolanul dupa care alearga salivand lovind in dreapta si stanga .
Despre colegul Trasnea , probabil o fi in concediu prin ceva tzari calde , abia astept si eu sa trec de vama Petea si sa ma indrept spre vest , concediu , soare , mare , pace si prietenie ...... _________________ " Creierul gol este salasul diavolului ' |
|
| Sus |
|
 |
corina_v Junior

|
Trimis: 18/06/2008 19:33 Titlul subiectului: |
|
|
Stimabile Junior,
Mi-ai raspuns printr-o alta afirmatie. Si nu ai argumentat ce am spus. era mai bine un psdist? nu a ajuns cat ne-a condus psd-ul?
Sunt romanca si imi cunosc nationalitatea. |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 18/06/2008 23:18 Titlul subiectului: |
|
|
Portos
Stai linitit ca eu nu zic ca romanii is jos palaria.Ilyes o castigat ca nu avea contracandidati de calibru.
Dar chiar oare maghiarii nu pot fi criticati? |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 18/06/2008 23:22 Titlul subiectului: |
|
|
Corina
Te rog intra pe topicul meu sa vezi articolul.E cu ,,?".
Eu cred ca si in domeniul asta esti neinformata.
Nici nu intelegi termenul de ,,unguri iredentisti",ca sa-ti explic asta ar insemna unguri care sunt extremisti,revizionisti,care vor sa refaca Ungaria Mare.Asta vrei tu ca romanca?Eu zic ca acei unguri extremisti trebuie calmati,si noi trebuie sa cooperam cu unguri care sunt echilibrati,care nu lupta împotriva Romaniei si evident a romanilor.
Acu intelegi ce am vrut sa zic? |
|
| Sus |
|
 |
corina_v Junior

|
Trimis: 19/06/2008 23:16 Titlul subiectului: |
|
|
| am inteles de la bun inceput dragul meu junior. doar ca nu am fost multumita de raspunsul tau initial |
|
| Sus |
|
 |
corina_v Junior

|
Trimis: 19/06/2008 23:25 Titlul subiectului: |
|
|
| Stiu ce inseamna cuvantul iredentism, nu este trebuință de explicatii suplimentare. Nu nu mi se pare ca avem de-a face cu "unguri extremisti". Am citit cele scrise de pe blogul domnului Adam Boer. Dupa ce voi face o lista riguoasa despre faptele domnului primar Ilyes in urma mandatului de 4 ani, te voi anunta sa o citesti si sa o dezbatem impreuna.. |
|
| Sus |
|
 |
corina_v Junior

|
Trimis: 19/06/2008 23:29 Titlul subiectului: |
|
|
| Acu multi ani s-a dezbatut in consiliul local construirea unei sali polivalente, unde putini consilieri au votat "pentru". Demult puteam avea si noi in Satu Mare. Cine au fost acesti consilieri care au respins propunerea? |
|
| Sus |
|
 |
penultimul_patriot Membru junior

Data inscrierii: 16/Iun/2008 Mesaje: 71
|
Trimis: 23/06/2008 18:26 Titlul subiectului: tot trasnea mediator si la subiectul ungurilor iredentisti? |
|
|
Multi, putini, conteaza ca exista revizionisti....aici are dreptate juniorul, oricat de junior ar fi. Componentă frumoasa e ca se supara cand ii facem noi bozgori, si nu inteleg cand cei de dincolo ii fac la fel...atunci, intrebarea mea, la ce se chinuie atata?nu dau alt exemplu, isi rup si ei zi de zi masinile pe podul facut de o firma "bozgoreasca", dar, culmea prostiei, sunt mandri ca fratii lor au tras o teapa cat casa scanteii bugetului orasului..... Problema e ca si ei au de suferit la fel de mult ca ultimul roman, doar daca nu empatizeaza cu "saracul" fost si actual primar cinstit, la casuta lui de la Balaton sau unde o mai fi....... . Culmea egalitatii, toti au acum un soare, Ilyes pt relaxare, ungurii condusi de el, sa aiba cu ce-si spala ochii. Trazn.............ea, ne lipsesti  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 23/06/2008 18:29 Titlul subiectului: |
|
|
| corina_v a scris: | | Stiu ce inseamna cuvantul iredentism, nu este nevoie de explicatii suplimentare. Nu nu mi se pare ca avem de-a face cu "unguri extremisti". Am citit cele scrise de pe blogul domnului Adam Boer. Dupa ce voi face o lista riguoasa despre faptele domnului primar Ilyes in urma mandatului de 4 ani, te voi anunta sa o citesti si sa o dezbatem impreuna.. |
intram in complicații delicate ale istoriei Italiei?sau doar extrapolam......? si hai sa-l lasam la o parte pe dl Boer, stim cati bani face si dermă lui....se scoate din somn si el acum |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 23/06/2008 18:32 Titlul subiectului: |
|
|
| junioru a scris: | Corina
Te rog intra pe topicul meu sa vezi articolul.E cu ,,?".
Eu cred ca si in domeniul asta esti neinformata.
Nici nu intelegi termenul de ,,unguri iredentisti",ca sa-ti explic asta ar insemna unguri care sunt extremisti,revizionisti,care doresc sa refaca Ungaria Mare.Asta vrei tu ca romanca?Eu zic ca acei unguri extremisti trebuie calmati,si noi trebuie sa cooperam cu unguri care sunt echilibrati,care nu lupta împotriva Romaniei si evident a romanilor.
Acu intelegi ce am vrut sa zic? |
nu vreau sa te supar, dar incearca s ate mai documentezi asupra termenului de iredenta. incearca cu un dictionar italian-roman in fata....., si nu spun asta doar din simpatie pt Corina :P |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 23/06/2008 23:50 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Exact ce vrei sa zici?lasa cu stilismele,spune pe fata. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 24/06/2008 10:32 Titlul subiectului: |
|
|
| junioru a scris: | Patriotu
Exact ce vrei sa zici?lasa cu stilismele,spune pe fata. |
folosesti gresit termenul de iredentist........se foloseste doar in cazul italienilor ce revendicau postul Giume dupa debutantul razboi mondial......se traduce prin lupta pentru un drept rapit.....ceea ce nu prea e cazul ungurilor si al ardealului....sau, ma contrazici? |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 24/06/2008 23:42 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Eu stiu ce vorbesc,dar am verificat si in dex,nu stiu ce dex ai tu,uite ce scrie in al meu.
Iredentism-miscare politica nationalist-sovina,ai carei partizani urmaresc anexarea unor teritorii unde locuiesc si conationali ai lor. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 25/06/2008 17:10 Titlul subiectului: |
|
|
| junioru a scris: | Patriotu
Eu stiu ce vorbesc,dar am verificat si in dex,nu stiu ce dex ai tu,uite ce scrie in al meu.
Iredentism-miscare politica nationalist-sovina,ai carei partizani urmaresc anexarea unor teritorii unde locuiesc si conationali ai lor. |
IREDENTÍSM s.n. [din it. irredento = neeliberat] – Mişcare politică naţionalist-şovină, inspirată şi condusă de burghezia şi moşierimea italiană, apărută în deceniul opt al secolului al XIX-lea sub lozinca alipirii la Italia a teritoriilor cu populaţie de origine italiană din afara graniţelor ţării. La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, iredentismul a fost promovat de către imperialismul italian în scopuri expansioniste. Prin extensie, termenul denumeşte orice mişcare politică ce urmareşte anexarea unor teritorii sub lozinci naţionalist-şovine.
Sursa: Neoficial |
na, nu cred ca e cazul sa intram acum in dispute pe tema asta...eu ma referea la o conceptie, nu neaparat la un sens....ideea ramane insa neschimbata, din pacate.hai s arecunoastem si udmr-ului un merit, chiar daca cu o usoara conotatie antieuropeana |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 28/06/2008 23:03 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Care e meritul udmrului? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 30/06/2008 15:41 Titlul subiectului: nu e evidnt? |
|
|
| acela de a mmilita in mod activ, fara a precupeti nici un efort si nici un cheltuiala (mai ales ca e din bugetul nostru) pentru a tine vie flacara revizionismului in votantii lor, si de a le imbacsi capul cu teoriile emise cu ocazia a tot felul de zile, ca le-o fi zicand Paskany, ale tinerilor maghiari sub 14 ani, ale tinerilor elevi maghiari, ale studentilor maghiari....si mai stiu eu care o mai fi. na, cam asta era ideea.................bravo lor...si noua. |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 05/07/2008 01:16 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Cred ca spui merit in ghilimele.
Pai ce sa faci,asta e tara noastra,un partid al unei minoritati de sub 7% isi face de cap...
Cred ca noi ca natie avem serioase probleme.Te rog vezi articolul meu de pe topicul meu care a fost sters de pe blogul lui Boer.Unii au zis ca e antimaghiar.Cat tupeu...Altii au zis ca e sovinist de-a dreptul.Si au fost si opinii ca eu starnesc dispute interetnice,si ca nu erau inainte.Pai nici eu nu credeam ca sunt.Dar le-am constatat si le-am expus.Asta e cam ca si cu omorati mesagerul ca a adus stiri rele.Mesagerul e de vina?... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 11/07/2008 20:07 Titlul subiectului: da, spun merit intre ghilimele |
|
|
| niste ghilimele de toata frumusetea,inconjurate cu 12 stelute, puse in cerc, etc, etc, etc.......adica, o marsavie ordinara, ornata din belsug cu zorzoane europeniste si occidentale. suna cunoscuta reteta? |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 13/07/2008 02:42 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Ai citit articolul meu aici pe forum,
cel împotriva lui Ilyes si mai e unul contra porcariilor facute de liderii ungurilor?
Spuneti opinia despre el te rog. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 15/07/2008 20:46 Titlul subiectului: hm, articol citit? |
|
|
| Porcarii facute de unguri, sau de ungurii alesi de noi? Oare care o fi raspunsul corect? Stiu, e subiect arhidiscutat, cu originile in geneza poprului roman, in mentalitatea lui, si in lenea lui proiverbiala care il impiedica sa ia pulsul vietii cetatii.... . Parerea mea, e parerea multora (cred), .....daca tot doar putem scie despre marlaniile lor, macar sa o facem usor caustic, si putin ironic, daca tot merg aplecati pe strada, sa nu o faca doar din cauza buzunarelor pline , ci, putin macar, si din cauza imposibilitatii de a se uita in ochii nostri. Dar, uneori grea sarcina pt cineva care nu s-a nascut condeier. (asta e si un compliment adus GNV-istilor, totodata) |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 16/07/2008 01:53 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Nu se intelege ce vrei sa zici,vorbesti ca si Grecea...
Avem si noi problemele noastre nationale dar nu cred ca pentru asta nu trebe sa-i criticam pe liderii altor natii. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 16/07/2008 23:50 Titlul subiectului: spui tu? |
|
|
| Mai stii sloganul de campanie a lui Gyuszi din turul doi? "il votez ca e de gasca", doar ca romanii nu fac parte din gasca lui...... |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 17/07/2008 22:07 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Raspunde-mi mai pe larg si la obiect...
Sau esti pamfletar? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 19/07/2008 10:56 Titlul subiectului: buna idee.... |
|
|
| Nu ma gandeam pana acum sa imbratisez si cariera de pamfletar...dar multumesc de sugestie. Sau, era cumva un pamflet? |
|
| Sus |
|
 |
junioru Membru

|
Trimis: 19/07/2008 18:42 Titlul subiectului: |
|
|
Patriotu
Hai fi serios,de vrei... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 21/07/2008 21:22 Titlul subiectului: seriozitate...:), hai sa fim seriosi |
|
|
| Na, sa fim seriosi atunci, daca asta e pohta ce pohtesti, treaca de la mine. Dar sper sa nu ai si pretentia ca serios sa devina sinonim cu realist... |
|
| Sus |
|
 |
|