|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ala bala Junior

Data inscrierii: 28/Feb/2007 Mesaje: 13
|
Trimis: 13/08/2007 19:25 Titlul subiectului: Cimitir in centrul orasului? |
|
|
Eu stiu ca Satu Mare e un oras in continua creștere si deasemenea e un oras relativ tanar. Adica "explozia" urbanistica a avut loc relativ recent, de nici 35 de ani.
Deasemenea stiu ca din motive sanitare, cimitirele erau facute mai mereu la margine de oras, ba chiar, inafara de oras. Totusi, cimitirul de la Burdea, e in buricul targului. Deasemenea cimitirele de pe Botizului sau cel de pe Baritiu.
Cum de la noi in oras, avem cimitirele in interiorul orasului?
Asa brusc sa se fi dezvoltat orasul incat acolo unde e cimitirul de pe Burdea, sa fi fost margine de oras acu nici 50 de ani ? _________________ Think outside the box .... de te lasa ... stim noi cine |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 14/08/2007 11:21 Titlul subiectului: |
|
|
Ha, m-ai prins, is bata la faza cu istoria orasului. Totusi, din ce stiu eu, orasul s-a dezvoltat pe malul stang al Somesului in ultimii 50 de ani, deci s-ar putea. Cetatea Satmarului era in centrul vechi de astazi, chiar citisem undeva ca a fost deviat chiar si cursul Somesului pentru ca el trecea pe undeva prin centrul vechi. Ma mai documentez si revin.
De aceea cred ca vor toti popii bisericiin centru, sa se poata ruga pentru mortii din centru. Ai dreptate, un solitar cimitir e inafara, cel de pe Amatiului, dar si acela va fi in curand in interiorul unui cartier pentru ca se construieste pe rupte in zona aia. _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 14/08/2007 12:35 Titlul subiectului: Cimitir |
|
|
Judecand dupa tipul constructiilor,cum si dupa vechimea lor,este clar ca Micro-urile au fost construite dupa anii 60-70.Asa a ajuns si cimitirul de la Burdea in mijlocul orasului.Ceausescu a vrut sa-l stramute dar nu a mai apucat.
Insa orasul Satu Mare are radacini îndeajuns de vechi ( aprox 2000 de ani) ca si vatra locuita.A fost o asezare care se "proteja" in interiorul celor doua brate ale Somesului de atunci .Unul dintre brate trecea intre actualele strazi Cosbuc si T Vladimirescu.Iar celalalt mai mic cam pe unde este astazi spitalul vechi, si separa Satmarul ( Zotmar) ,de orasul Mintiu,cu care ulterior s-a unit prin asanarea acelui brat.
Zona cimitirului Burdea era in perioada contemporana,zona industriala si deci periferica.Avand in vedere conceptia comunista ca oamenii muncii trebuie sa fie aproape de unitatile de productie( acestea fiind in partea stanga a Somesului,asa cum am mai zis) cartierele muncitoresti denumite Micro au aparut in aceasta parte a Somesului astfel ingloband si cimitirul....
Dar cred ca dand cautare pe Google se pot afla lucruri mai pertinente si mai la obiect decat presupunerile mele.....parerea mea. _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 22/08/2007 09:41 Titlul subiectului: |
|
|
| Este ceva ce se intampla destul de frecvent,indiferent de marimea orasului.In Amman,oamenii s-au obisnuit cu aceste privelisti,copii se joaca nestingheriti,linga zidurile exterioare ale cimitirelor.Riyadh,la fel,cele mai mari cimitire au devenit centrale. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|