Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest Gazeta de Nord-Vest
Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cimitir in centrul orasului?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Satmareni de pretutindeni
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ala bala
Junior
Junior
Ala bala

Data inscrierii: 28/Feb/2007

MesajTrimis: 13/08/2007 19:25    Titlul subiectului: Cimitir in centrul orasului? Raspunde cu citat (quote)

Eu stiu ca Satu Mare e un oras in continua creștere si deasemenea e un oras relativ tanar. Adica "explozia" urbanistica a avut loc relativ recent, de nici 35 de ani.
Deasemenea stiu ca din motive sanitare, cimitirele erau facute mai mereu la margine de oras, ba chiar, inafara de oras. Totusi, cimitirul de la Burdea, e in buricul targului. Deasemenea cimitirele de pe Botizului sau cel de pe Baritiu.
Cum de la noi in oras, avem cimitirele in interiorul orasului?
Asa brusc sa se fi dezvoltat orasul incat acolo unde e cimitirul de pe Burdea, sa fi fost margine de oras acu nici 50 de ani ?
Lady M.
Membru 3
Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006

MesajTrimis: 14/08/2007 11:21    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ha, m-ai prins, is bata la faza cu istoria orasului. Totusi, din ce stiu eu, orasul s-a dezvoltat pe malul stang al Somesului in ultimii 50 de ani, deci s-ar putea. Cetatea Satmarului era in centrul vechi de astazi, chiar citisem undeva ca a fost deviat chiar si cursul Somesului pentru ca el trecea pe undeva prin centrul vechi. Ma mai documentez si revin.

De aceea cred ca vor toti popii bisericiin centru, sa se poata ruga pentru mortii din centru. Ai dreptate, un solitar cimitir e inafara, cel de pe Amatiului, dar si acela va fi in curand in interiorul unui cartier pentru ca se construieste pe rupte in zona aia.
TRASNEA
Membru 3
Membru 3
TRASNEA

Data inscrierii: 11/Noi/2006

MesajTrimis: 14/08/2007 12:35    Titlul subiectului: Cimitir Raspunde cu citat (quote)

Judecand dupa tipul constructiilor,cum si dupa vechimea lor,este clar ca Micro-urile au fost construite dupa anii 60-70.Asa a ajuns si cimitirul de la Burdea in mijlocul orasului.Ceausescu a vrut sa-l stramute dar nu a mai apucat.

Insa orasul Satu Mare are radacini îndeajuns de vechi ( aprox 2000 de ani) ca si vatra locuita.A fost o asezare care se "proteja" in interiorul celor doua brate ale Somesului de atunci .Unul dintre brate trecea intre actualele strazi Cosbuc si T Vladimirescu.Iar celalalt mai mic cam pe unde este astazi spitalul vechi, si separa Satmarul ( Zotmar) ,de orasul Mintiu,cu care ulterior s-a unit prin asanarea acelui brat.
Zona cimitirului Burdea era in perioada contemporana,zona industriala si deci periferica.Avand in vedere conceptia comunista ca oamenii muncii trebuie sa fie aproape de unitatile de productie( acestea fiind in partea stanga a Somesului,asa cum am mai zis) cartierele muncitoresti denumite Micro au aparut in aceasta parte a Somesului astfel ingloband si cimitirul....
Dar cred ca dand cautare pe Google se pot afla lucruri mai pertinente si mai la obiect decat presupunerile mele.....parerea mea.
rodica
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006

MesajTrimis: 22/08/2007 09:41    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este ceva ce se intampla destul de frecvent,indiferent de marimea orasului.In Amman,oamenii s-au obisnuit cu aceste privelisti,copii se joaca nestingheriti,linga zidurile exterioare ale cimitirelor.Riyadh,la fel,cele mai mari cimitire au devenit centrale.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Satmareni de pretutindeni Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum