|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Cit credeti ca este,chiria la o locuinta sociala? |
| 8 RON |
|
100% |
[ 3 ] |
| 200 RON |
|
0% |
[ 0 ] |
| 100 EU |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Voturi totale : 3 |
|
| Autor |
Mesaj |
don Junior

Data inscrierii: 04/Apr/2006 Mesaje: 10 Localitate: Satu-Mare
|
Trimis: 24/08/2007 12:29 Titlul subiectului: Cine are dreptul,la locuinta sociala ? |
|
|
In,primul rind ,tin sa mentionez,ca nedumerirea mea este legat de faptul,ca fiind un necunoscator,al criteriilor,privind modul in care cineva poate obtine o locuinta sociala.Sint intr-un fel indignat,de faptul ca,fiind vorba totusi de niste locuinte asa zise,,sociale'',si intelegand prin asta,si chiriile,,sociale''.
Nedumerirea mea este si mai mare,in privinta blocului 79.,din Micro 14.,cunoscand starea blocului respectiv,inca din anii 70',care era un bloc pt. nefamilisti,si citva pensionari,asta pina in 89'.
Dupa 89',blocul a devenit,asa zisa,,Dallas'',al cartierului,in care se putea adaposti,oricine ,cine nu avea pretentii ,pentru curatenie,ordine si liniste.
Acum 3 sau 4 ani,Fundatia Hans Lindner,a refacut blocul din,temelii,si garsonierele reninnoite,dupa informatiile mele,urmau sa fie repartizate,familiilor cu venituri mici,si nevoiase.
Dupa informatiile mele,Fundatia,a cedat repartizarea garsonierelor,Consiliului Local Satu-Mare,care a si repartizat apartamentele.Si de aici provine nedumerirea si indignarea mea.......
si totodata intrebarea......PE CE CRITERII SAU REPARTIZAT LOCUINTELE?
Nu zic,ca printre beneficiarii locuintelor,nu sint si familii nevoiase si cu venituri modeste,dar este îndeajuns sa-ti dai seama,ca este ceva neregula,numai daca te uiti la masinile parcate in fata si linga blocul respectiv.Printre care sint si masini de zeci de mii de Euro.Si daca mai observi si proprietarii respectivelor masini,....care de abia mai pot merge de aurul ce port,pe ei.
Intrebarea se naste automat[si nu numai in mine],cum se poate acorda o locuinta sociala,cu o chirie simbolica,unor oameni[nevoiasi?],care au in proprietate masini de zeci de mii de Euro,si sute de grame[daca nu kilograme],de aur,care si-ar putea permite sa-si cumpere o alta locuinta ?
Primaria nu are destule cereri pentru locuinta,de la familii,chiar nevoiase si cu venituri modeste,care nu-si poate permite sa-si cumpere o locuinta,sau sa plateasca sute de Euro,chirie?
Ce fel de criterii,sau anchete sociale,sau efectuat inaintea repartizarilor?
Cine controleaza toate astea?Cine este raspunzator de eventualele greseli ,la repartizarea locuintelor?Cit,sau ce spaga se da ca sa obtii o repartizare? STIE CINEVA SA RASPUNDE ???? _________________ anti-maffia |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 24/08/2007 16:54 Titlul subiectului: |
|
|
Buna Don,
Eu am crescut de mica in Micro 14 , imi placea acel cartier pana n-au venit inundatiile si desi eram atunci f. mica i-mi aduc aminte vag de o gradina de pruni , in fata blocului 22 in care am crescut eu ... a fost pe-atunci un cartier al muncitorilor si oamenilor detreaba in sensul ca nu erau mari diferente intre clasele sociale ..De ex. la noi pe scara locuiau un medic , un securist, un fotbalist , o moasa si muncitori , insa atunci diferenta aceasta vadita intre oameni nu era . Acuma banul face aceasta diferenta si cand incepi sa ai bani atunci extind pretentiile si implicit doresti si mai multi bani !
Banuiesc doar ca cei de acolo cu bani si aur desi ar putea lejer sa intretina cate o vila pe cap , prefera sa aiba acele garsoniere probabil pt. alte scopuri...ma gandesc ca acolo isi tin iubitele , sau dupa caz poate amantele... si asta numai presupun ! Insa ai perfecta dreptate ! Fundatia nu trebuia sa cedeze consiliului local alocarea acestor garsoniere pt. ca fundatia precis avea cunostinta de familii care aveau trebuință de asa ceva , sau mai poate exista o posibilitate , poate ca initial au fost alocate unor asemene familii , dar acestea in schimbul unei sume consistente au cedat contractul... aici multe se pot intampla si numai Domnul le stie ! Parerea mea este si ma bucur ca nu mai sunt ceea ce au transformat dupa Revolutie ! |
|
| Sus |
|
 |
don Junior

Data inscrierii: 04/Apr/2006 Mesaje: 10 Localitate: Satu-Mare
|
Trimis: 24/08/2007 21:21 Titlul subiectului: Cunoscator....!!! |
|
|
Pot sa declar ca sint,un cunoscator ,al cartierului,si ca si eu am crescut acolo,inca din anul 7o',cind cartierul numai atunci incepea sa se construiasca,si pot sa confirm,ca pe atunci ,chiar ca era un cartier linistit,si intretinut.Mai trebuie sa mentionez,ca si scoala din respectivul cartier era,printre primele scoli din judet.
In legatura cu asa zisa,repartizari,....cunosc un caz concret,din respectivul bloc,despre o familie carte de si aveau conctractul in regula,in vechiul bloc,dupa renovare,nu a mai obtinut alt contract.
Se poate fi vorba si de,locuri de intilnire,dar dupa mine cei mai multi ,,locatari'',de acolo, au obtinut contractele,cu spaga,sau prin cunostinte sus-puse,si pe baza de rudenie....
Tot aceeasi aplicatie este valabil,si pentru fostul bloc 25.,tot din aceeasi cartier,unde dupa stiinta mea,beneficiarii titulari ai contractului,au reinchiriat locuintele,....bineinteles ca nu pentru o chirie,,sociala''.
Chiar azi am citit,o declaratie al lui Tariceanu,in care le cere cetatenilor,sa nu mai abuzeze de ajutoarele sociale,si sa se apuce sa-si caute loc de munca. Se pare ca,premierul nu cunoaste,sau se preface ca nu are cunostiinta de cauza,ca susținerea social,echivalentul venitului minim garantat de stat ,este mai mare ca salariul minim net.
Atunci cine este asa de prost,ca pentru banii,pe care il poate obtine ca ajutor,[fara munca],sa-si mai caute loc de munca si sa mai si lucreze.....?
Tot ramine intrebarea............
-cine controleaza,si cine face anchetele sociale pentru acordarea acestor ajutoare?
-cit de ,,sarac'' trebuie sa fii,ca sa obtii un ajutor?
STATUL ROMAN.....pe cine considera ,,sarac''?--pe cei care nu beneficiaza de ajutor,dar in schimb au un loc de munca[prost platit],au o locuinta,si dupa plata tuturor taxelor,impozitelor si a facturilor,nu le mai ramine bani pentru traiul de zi de zi
--sau pe cei care beneficiaza de ajutoare,nu sint angajati[si nici nu au fost vreodata],au locuinte super finisate cu o technologie de ultima ora,masini de mii de Euro,aur,bijuterii.....dar in schimb,figureaza ca fiind,,sarac'',in evidentele Primariei.....
Sa nu uitam,ca ajutoarele sociale,ca si salariile,celor care ar avea obligatia,sa controleze acordarea acestor ajutoare,sint platit din banii publici.
Dar nu e de mirare,si ca sa va nedumeriti.....accesati site-ul judetului,si uitativa,la declaratiile de avere a alesilor judetului,si salariilor lor,platiti tot din bani publici.......sic sic..... _________________ anti-maffia |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 02/09/2007 20:57 Titlul subiectului: Blocul |
|
|
Don, are dreptate si eu am remarcat sumedenia de masini "bune" parcate in fatza acestui bloc.Pe locatari nu am stat sa-i urmaresc.Astia de la fundatia Linder au facut un lucru bun in primul rand ca au scapat cartierul de gunoi ( care ajungea adesea pana la etaju' doi),apoi pentru ca au renovat un bloc,ca sa-l faca bloc de locuintze sociale.Insa din cate am inteles eu nu este un bloc in care locuiesc persoane cu venituri mici sau chiar deloc.Eu stiu ca locuiesc chiar si functionari din Primarie.......Daca intradevar acest bloc a fost renovat si pus la dispozitia Primariei in scop de locuintza sociala .......atunci in mod sigur i evident nu s-a respectat aceasta destinatie. _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|