| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
adam.boer Membru 2

Data inscrierii: 16/Iul/2006 Mesaje: 331 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 05/03/2008 15:40 Titlul subiectului: Cum mă apucam eu de marea asfaltare |
|
|
Înainte de "marea asfaltare" inițiat de domnul primar Ilyes, trebuia ĂźntĂąia dată reabilitat asfaltul pe străzile vechi în așa fel, încât asfaltul să țină 3-4 ani. Prin frezarea unor suprafețe mai mari, în unele locuri chiar foarte mari și prin reciclarea la fața locului a asfaltului vechi, aceste lucrări se puteau face repede și cu costuri reduse. Costul total al plombărilor dealungul anilor a fost în mod sigur mai mare decât era costul unui tratament serios.
Paralel cu aceste plombări consistente, toate străzile de pământ trebuiau pietruite.
Procedând în acest fel, toți cetățenii orașului puteau doar după căteva luni să se bucure de străzi fără gropi și fără noroi, adevărat că deocamdată încă denivelate.
După această reabilitare provizorică a drumurilor, treceam la tot ce înseamnă reparație de utilități. Reablitări complete faceam numai după angajarea unui consultant, pe baza unor caiete de sarcini verificate și numai pe acele străzi pe care au fost deja refăcute toate utilitățile. _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
http://adam.boer.ro |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 05/03/2008 19:58 Titlul subiectului: |
|
|
Adam ! Daca ajungeti acolo ... poate si reusiti asta ! Da va recomand sa lucrati cu italienii la facut si reparat drumuri. _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 05/03/2008 20:44 Titlul subiectului: Teze |
|
|
Vrabia malai viseaza! Asta e un capitol din celebrele teze utopice? _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

|
Trimis: 06/03/2008 11:17 Titlul subiectului: |
|
|
Domnule Trasnea,
asta e un capitol dintr-un program de administrație locală eficientă. Unde credeți că este elementul utopic în această expunere? _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 06/03/2008 18:33 Titlul subiectului: Utoipia? |
|
|
Utopia? Cea mai mare parte a strazilor sunt atat de cariate incat plombele de mari mÄrimi de care vorbitzi dvs ar fi practic cat toata strada.....nu ma obosesesc acu sa va dau nume de astfel de strazi,ca nu trebuie decat sa facetzi 50 de pasi in orice directzie si gasitzi.......totusi una aproape de dvs ,Lovinescu,1 Decembrie 1918......aceste strazi nu pot si plombate sau reabilitate asa cum zicetzi dvs.Nu pot spune ca nu sunt si strazi care ar putea fi abilitate in conditziile propuse de dvs......insa numarul lor este mic si datorita traficului diminuat ce se desfasoara pe aceste strazi (asta e si cauza unei degrdari mai lente) problema gropilor pentru majoritatea soferilor nu va fi nici pe departe rezolvata.Dupa parerea mea retzeaua de strazi din municipiu este GRAV afectata si doar un plan sustzinut de reabilitare fundatzie(unde e cazul) &strat de uzura este solutzia>multzi bani,multzi nervi......dar cu o ÈtiinÈÄ aplicatÄ de caracteristicÄ si o abordare responsabila in 4-6 ani eu cred ca 70% din strazi ar putea fi considerate la nivel european.Un ajutor nesperat ar putea veni si de la cei care inlocuiesc canalizarea sau tzevile de gaz........si cei care atarna cabluri in copaci ar putea fi obligatzi sa intre cu ele in subteran.......acestia de mai sus ar reduce cu pana la 80% costurile suportate de Primarie.Insa lucrarea trebuie abordata serios si calificat......nu ca acum........daca toate lucrarile actuale vor tzine asa cum a tzinut asfaltu pe podu Golescu......in trei ani TOT orasul va fi o groapa iar 20 de ani de acu inainte nici bani nu vor fi pentru reabilitare.In fapt aici este si exercitziul penal( unul dintre ele) al actualului primar!Planul la care ma refeream mai sus ar trebui sa imparta din start orasul in trei categorii de drumuri:1.categoria celor care trebuie reabilitate de urgentza indiferent de locatzie.2.strazi foarte circulate3.restul strazilor.Abordarea lucrarilor ar trebui sa se faca in aceasta ordine in trei etape.Insa in ĂźntĂąiul si in debutantul rand...........efectuarea unei centuri de ocolire si interzicerea cu desavarsire a traficului greu in municipiu!Problema trebuie abordata complex si tzinand cont de mult mai multzi factori.......insa punetzi-va capu' la contributzie ....ca dvs candidatzi nu eu! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
spanac_cu_oua Membru 2

Data inscrierii: 03/Apr/2006 Mesaje: 393
|
Trimis: 06/03/2008 19:50 Titlul subiectului: |
|
|
Trasnea, tot am vrut sa te intreb, inainte de-a ramane paf afland cum ai rezolva tu problema gropilor: de ce scrii cu tz si sh?
Tu nu stie sa scrie romaneste?  _________________ DacĂŁ nu poĂŸi sĂŁ-i convingi, zĂŁpĂŁceÂște-i! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 06/03/2008 19:53 Titlul subiectului: |
|
|
Acu ca tot ai ramas paf ......nu as vrea sa te zapacesc din nou.......!
Poate ca mai stiu sa scriu si fara tz sau sh.....insa tastatura si programul de redactare pe care-l folosesc nu!Asa ca.......PAF! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 06/03/2008 20:54 Titlul subiectului: |
|
|
Sustin ideea lui Trasnea cu prioritatile . Centura de ocolire si degrevarea orasului de traficul greu ! Asta ar trebui sa fie PRIORITAR indiferent de persoana care va castiga , in primul rand de asta are nevoie orasul ! _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

|
Trimis: 09/03/2008 23:22 Titlul subiectului: |
|
|
Stimate domnule Trăsnea,
o "plombă" extraordinar de mare poate să fie în ultima instanță și întreaga stradă.
Esența ideii este însă ca porțiunea de stradă, sau întreaga stradă, să fie frezată și materialul efect în urma frezării să fie reciclată. Simplificat putem să spunem că se toarnă înapoi asfaltul vechi, în realitate însă se fac înbunătățiri la mixtura asfaltică. Tehnologia este destul de rapidă și are costuri reduse.
La începutul mandatului actual s-a aÈezat această electronicÄ atât la Cluj, cât și la Zalău, iar rezultatele au fost extrem de bune.
În rest sunt de acord cu dumneavoastră în cea ce privește centura de ocolire. Centura este însă un proiect guvernamental care s-a oprint deocamdată. Municipiul nu are cum să demaraze acest proiect pentru că cĂąÈtigarea unei centuri depășește cu ordine de mărime tÄria financiară proprie.
Pentru urgentarea realizării centurii ar trebui adunate semnături! _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 13/10/2008 17:34 Titlul subiectului: |
|
|
| In ce stadiu considerati ca va aflati acum? |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

|
Trimis: 14/10/2008 09:32 Titlul subiectului: |
|
|
Rodica,
ai adresat mie Ăźntrebarea? Ći dacÄ da, Ăźn ce stadiu mÄ aflu acuma? Sau Ăźn ce stadiu de aflÄ centura? _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 14/10/2008 18:05 Titlul subiectului: |
|
|
| Recunosc ca am fost surprinsa cind am citit ca de fapt exista un proiect numit marea asfaltare.Fie chiar si provizorie,fie cum o fi...imbucurator este faptul ca cineva se ocupa de acest lucru,de aceea ma intrebam oare in ce stagiu se afla aceste lucrari.In curs sau finalizate? |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 29/11/2008 22:36 Titlul subiectului: |
|
|
cred ca lucrul este in toi  |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 18/12/2008 00:47 Titlul subiectului: |
|
|
inca sintem in santier,Cica la vara...mama soare om avea niste trotuare ca in Ungaria...sa nu mai pomenim de drumuri  |
|
| Sus |
|
 |
|