|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Iaurtcufructe Membru

Data inscrierii: 02/Apr/2006 Mesaje: 225 Localitate: Austria
|
Trimis: 13/05/2006 18:45 Titlul subiectului: Demersurile pentru obtinerea cetateniei austriece |
|
|
Din pacate acuma legile in Austria s-au schimbat si nu stiu care este situatia cu incetatenirea pentru cei care vin in Austria incepind cu anul acesta dar la mine a fost astfel:
Dupa trei ani de la casatorie (mentionez ca la 1 luna dupa ce m-am casatorit am si inceput sa lucrez) am depus o cerere pentru acordarea cetateniei austriece. Am primit o adeverinta care spunea ca statul austriac garanteaza ca imi va da cetatenia in momentul in care am renuntat la cea romana. Austriecii nu dau cetatenie dubla. Nu stiu de ce.
Cu hirtia asta si cu alte documente specificate aici: http://viena.mae.ro/index.php?lang=ro&id=5221 m-am prezentat la Consulatul Romaniei din Viena unde tin sa mentionez ca lucrurile au mers foarte eficient in ciuda faptului ca se renova parterul si sus la etaj se "servea" la un ghiseu improvizat.
Am citit pe site-ul consulatului roman din milano ca acolo se merge dimineata si intre ora 7 si 9 se trec pe o lista si primii 200 de pe lista intra in ziua respectiva si isi si rezolva problemele. Nici vorba de asa ceva la Viena. Am ajuns acolo dupa ora 9 dimineata si la 11 si ceva eram deja in gara cu toate rezolvate.
Doamna Craiu merita sincer toate multumirile de pe lume si felicitari pentru cum este organizata munca acestui consulat.
Acuma sint in faza de asteptare. Peste citeva luni voi primi renuntarea la cetatenia romana si apoi o s-o primesc pe cea austriaca.
Dar detalii o sa va scriu pe masura ce lucrurile se intimpla  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|