| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 03/11/2007 11:49 Titlul subiectului: Despre fericire |
|
|
Ca sa nu zica Rodica ca nu ma tin de cuvant am deschis un topic despre subiectul fericire.
Cum spuneam, am auzit o discutie, de fapt o parte din ea cat am trecut peste pod la ora de varf, la radio Europa FM despre cea mai fericita perioada a vietii. Toti cei care au intrat in direct - vreo trei persoane - au afirmat ca cea mai fericita perioada a vietii este copilaria. Daca o luam la modul foarte simplist cred si eu ca e cea mai fericita perioada, insa nu pentru toti.
Potrivit DEX, fericire inseamna o dispoziție de multumire sufleteasca intensa si deplina.
Daca nu ma insel chiar profu Bibiku ne invata ca fericirea inseamna ansamblul tuturor momentelor fericite din viata unui om. Normal, era o conluzie a unui ganditor celebru, dar Bibiku ne-o spunea in perioada liceului.
Daca ma intorc in trecut nu reusesc sa-mi dau seama daca am avut sau nu o copilarie fericita si nici nu stiu la care parte a copilariei sa ma gandesc. Acum o privesc altfel, pentru ca am alte orizonturi, alte asteptari. Acum imi pare rau ca atunci nu am avut un calculator, ca nu am putut scrie pe forum - chiar si scrisul pe forum poate sa fie un moment fericit! - ca nu am avut suficiente carti, ca nu am avut nu mai stiu ce... Probabil ca in unele ocazii ale copilariei eram un copil fericit, la fel cum acum in unele clipe ale vietii sunt un om fericit. Dar asta nu inseamna ca in rest sunt nefericita!
Cred ca reteta fericirii este alta la fiecare om, este ceea ce simte si percepe fiecare in parte, la unii mai intensa, la altii mai putin. Unii sunt fericiti de banii pe are ii au, care le dau siguranta materiala a zilei de maine ( se spune ca nu banii aduc fericirea, dar nici nu o alunga ci mai degraba o intretin ), altii se considera fericiti cand iubesc si sunt iubiti, cand au copii, altii cand sunt sanatosi, altii cand scapa de o boala grava, altii cand se simt apreciati, altii cand se vad la TV, altii sunt fericiti cand isi achizitioneaza un obiect - unii ca si-au cumparat un calculator, altii o carte, altii o vila, altii o piscina, altii ca au intrat la facultate, altii ca au intrat la liceul pe care si l-au dorit, altii ca au o pereche de cizme, iar altii ca au piine pentru ziua de azi si lista ar putea continua la infinit. Mai sunt altii care sunt fericiti in paradisul pe care si l-au cladit in mintea lor in lipsa unui paradis real si cred ca astia sunt cei mai fericiti oameni de pe planeta. Oameni care sunt impacati cu viata, care nu vor mai mult, oamenii aceia simpli pe cale de disparitie care merg la biserica sa se roage cu evlavie si nu de teama ca ce va zice satul ori pentru a-si arata ultimele achizitii. Sunt oameni impacati cu sine, cu destinul lor, oameni care stiu sa zambeasca frumos. Ei fac parte din societatea secreta a oamenilor fericiti.
Cei mai fericiti sunt cei care au simtit la un clipă dat nefericirea totala si ajung la un ocazie dat fericit. Asta o spunea tot un ganditor celebru, dar nu stiu care, in consecinta poate dau o tura pe google pentru niste maxime celebre.
Ca sa inchei, consider ca in ziua de azi este mai greu sa fii fericit atat ca si copil cat si ca matur, pentru ca tentatiile sunt mai mari si automat ce ti-ai indeplinit o dorinta si ti-ai facut rost de o farama de fericire iti doresti altceva. Nu odata am vazut in magazine copii tanjind dupa o jucarioara, iar altii chiar dupa un biscuit, fara ca parintii sai sa il poata cumpara. Ma intreb, sunt acei copii fericiti? Fericirea depinde mult de ceilalti si nu poti afirma cu certitudine ca cei mici sunt fericiti. E mai rudimentar sa fii fericit la maturitate, cand poti sa lupti pentru un lucru, decat sa fii fericit in copilarie cand altii decid pentru tine. Altfel, tentatiile societatii de consum stau in calea fericirii oamenilor, poate mai mult in calea copiilor decat in calea celor mari.
Ufffffffffffff destul pe azi ... _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 03/11/2007 11:54 Titlul subiectului: |
|
|
O maxima legat de ce spuneam despre oamenii simpli care merg la biserica
G. Mallasz: Fiintele umane cele mai fericite nu poseda mare lucru, ele sunt. _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 03/11/2007 12:03 Titlul subiectului: |
|
|
Acesta este un subiect f f amplu si nu poate fi tratat in 2 randuri . Subscriu parerii tale ca pt. fiecare altfel se defineste FERICIREA si asta indiferent de varstra ! Cand esti copil atunci esti fericit daca parintii iti cumpara ceva dupa care tanjesti cam de mult si cu cat acel demult este o (perioada mai lunga ) si in final l-ai primit atunci fericirea este cu atat mai mare si-ti zici a meritat asteptarea ! Dar ce curios !? Tot asa simtim si la maturitate , cand obtinem ceva ce ne doream de mult... si prin acest ceva inteleg perfect indiferent ce (sanatate , bani , loc de munca etc. ) Succesul ASTA te face fericit oricand si pe oricine ! Acuma putem filozofa si pe tema : pt. cine ce inseamna SUCCES ...  _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 03/11/2007 19:18 Titlul subiectului: |
|
|
| Ai dat o formula extrem de corecta a fericirii,deci mi-ar fi greu sa adaug ceva.Ce stiu cu certitudine,este ca vine un timp in care iti zici...maine este o ocazie...de a fi fericita,si culmea nu simti nimic de parca te-ai golit de sentimente .O zi ,o moment ca oricare alta...vrei sa pari fericita nu pentru tine..pentru cei din jur poate ca sa nu zica ca stai bosumflata tot anul,dar pentru tine este doar un fel de a simti.Sau poate sintem prea stressati ca sa remarcam binecuvintarea in care traim...dar care nu este pentru noi...cei aflati intr-o continua cautare a unui ego pierdut. |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 03/11/2007 20:58 Titlul subiectului: Fericiti |
|
|
Interesant scris Lady,mi-a placut......In mod natural ,eu am o alta definitie a fericirii,deoarece asa cum spuneau si Rodica sau Adriana fiecare are retzeta lui de fericire.Dar in acelasi timp sunt de acord cu numeroase dintre argumentele tale.
Eu cred ca modestia este arbitrul fericirii.Ratiunea de asemenea este o conditie a fericirii.Cunosc persoane vesnic nefericite,din motive puerile.Dar cunosc si persoane relativ fericite de conditie destul de umila.
Despre mine pot afirma ca am avut o copilarie fericita.Am avut alaturi doi parintzi extraordinari,care in ciuda faptului ca erau deosebit de ocupati au facut TOTUL ca sa ma faca fericit.Nu-mi aduc aminte sa fi tanjit dupa biscuiti sau masinutze,daca le primeam era OK,daca nu,nu era mare problema.Nu pot spune ca am fost un rasfatzat,dar nici ca aveam dorintze aberante .Una dintre cele mai mari ferciri ale mele cand eram pusti,era sa merg la pescuit cu taica-meu,iar daca asta se intampla sambata ( cand trebuia sa ma invoiasca de la scoala sau de la club) era si mai misto......
Sunt aparte de fericit ca pe vremea mea nu exista PC si internet,astfel am avut posibilitatea sa citesc si sa fac sport.......
In zilele noastre nu pot spune ca sunt nefericit......dar asa cum spuneai si tu ,Lady,in ziua de azi frecusurile inerente ale vietii cotidiene sunt o piedica in calea fericirii totale.Oricum cred ca fericire totala nici nu exista.Dar si in ziua de azi am multe plăceri care pot sa le transform pe loc in fericire de moment.Si astea conteaza ! Nu-i asa? _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 06/11/2007 22:52 Titlul subiectului: |
|
|
Ma bucur ca am cazut de acord toti, inseamna ca suntem niste oameni relativ fericiti zilele astea. Si consensul poate fi o forma marunta de fericire sau datatoare de o farama de fericire ... _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 08/11/2007 00:56 Titlul subiectului: |
|
|
| Cu siguranta voi mai trece pe aici.Cred ca este mult mai mult decit atit cind vorbim de fericire.Deocamdata imi traduc gindurile.Cu timpul te obisnuiesti sa gindesti,nu numai sa vorbesti intr-o alta limba. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 26/11/2007 23:08 Titlul subiectului: |
|
|
| acusi vin,numai sa ma dezamortesc un pic.Am ramas fara debit verbal,dupa ce am terminat cu sarbatorile de iarna.Mi-a amortit si gitul.Provocarea mea a fost de fapt o incercare timida de a te retine mai multisor pe forum.Si observ ca da fapt,aveam dreptate.Imediat ai disparut. |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 25/12/2007 20:53 Titlul subiectului: |
|
|
Unde ai disparut Rodica? Nici nu ai venit sa-ti pot spune macar Craciun fericit!
Sarbatori fericite! la toata lumea ca tot vorbeam despre fericire aici  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 26/12/2007 21:00 Titlul subiectului: |
|
|
Greu sa intri pe forum daca esti blocat.Craciun fericit,astazi dimineata am sosit din amman.Acum cred ca stiu întocmai ce inseamna fericirea.Starea de dinaintea dezastrului.La multi ani tuturor. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 30/12/2007 23:20 Titlul subiectului: |
|
|
Liniste,liniste si iar liniste.Pustiu pe forum,cu totii plecati de aici?Ati inceput devreme cu sarbatoritul,vitejilor!!!! sper sa va distrati bine,sa aveti ce ne povesti si face de ciuda  |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 31/12/2007 10:09 Titlul subiectului: |
|
|
| rodica a scris: | Liniste,liniste si iar liniste.Pustiu pe forum,cu totii plecati de aici?Ati inceput devreme cu sarbatoritul,vitejilor!!!! sper sa va distrati bine,sa aveti ce ne povesti si face de ciuda  |
Mare liniste
La multi ani Rodica! _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 31/12/2007 15:04 Titlul subiectului: |
|
|
| La multi ani,LadyM. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 04/01/2008 12:08 Titlul subiectului: |
|
|
| Sa vedem cum va fi 2008,mai rau sau mai bun... |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 06/01/2008 13:37 Titlul subiectului: |
|
|
| rodica a scris: | | Sa vedem cum va fi 2008,mai rau sau mai bun... |
Grea intrebare Rodica. Va fi mai bun daca ni-l vom face asa, asta e sigur, insa multi nu au eficacitatea ori norocul sa faca sa fie mai bun. De asteptarile fata de alesi nu vorbesc pentru ca nu am incredere ca imi vor influenta pozitiv viata din acest an. Asa ca eu ma bazez pe propriile forte.  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
|