|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 10/04/2008 20:29 Titlul subiectului: Fetitza ucisa pe trotuar cu BMW-ul |
|
|
Titlu neinspirat in opinia mea......nu BMW-ul e de vina in acest caz ci inconstientza si teribilismu' unui tanar care a fost prost educat de parintzii lui.
Nu neaparat inadvertentza din titlu m-a facut sa scriu acest mesaj ci conotatziile si implicatziile care le dezvolta acest caz.
Asa cum bine a sesizat Rebel pe blogu lu Boer,pe un site de "etnie" maghiara (Erdon.ro) niste imbecili iredentisti au ajuns deja la concluzia ca soferul romancare a ucis o fetitza magiara ar necesită linsat in public,de altfel invectivele la adresa etniei romanesti majoritare continua si se simte o unda de aprobare tacita aproape din componentă fiecarui comentator maghiar .In mare cam acesta este tonul acestui site si cu privire la alte chestiuni considerate sensibile de etnia maghiara........in schimb noi romanii suntem sovinii care le ingradim drepturile!
Sa judeci aceasta tragedie din punct de vedere etnic mi se pare cea mai crasa imbecilitate si numai o minte bolnava si insensibila in fatza durerii unor parintzi distrusi pot face afirmatzii cu caracter sovin intr-un astfel de context.
Apoi exista si o alta conotatzie atribuita acestui caz........usurintza cu care anumitzi parintzi indeplinesc poftele odraslelor fara a discerne daca in fapt ii fac o bucurie,plodului sau il nenorocesc!
Cazul de fatza este graitor........Cosmin Codrea Kosor,este un pusti de 19 ani,alintat de parintzi in de frunte datorita faptului ca sora acestuia este bolnava de o boala mintala contactata se pare in timpul uni remediu intr-un spital satmarean din neglijentza medicilor.Fiind "lumina" ochilor lor,parintzii in aparte mama ( fosta sindicalista) ii implineste toate poftele plodului care este un neobrazat si un "smecher".Parintzii inconstientzi nu s-au gandit nici o clipa ca un bolid de 150cp poate constitui o arma mortala in mana neexperimentata a teribilistului lor fiu.Puteau sa se gandeasca ca poate sa moara el nu neaparat sa omoare pe altul!
Acum parintzii regreta amarnic si se pare ca vor sa puna piciorul in prag.....cum(?) in cel mai idiot mod cu putintza!Lasandu-si fiul o noapte in arest ( sa se invetze minte) iar azi cand a a fost prezentat in vederea emiterii mandatului de arestare pentru ucidere din culpa in forma agravanta,lasandu-l sa fie aparat din oficiu ,fara aparator ales.Crasa tampenie!In sfarsit,fiecare cu "gradina" proprie!
Autoritatzile ca deobicei întreg depasite........in ceea ce priveste ancheta politziei rutiere aceasta s-a desfasurat in spiritul maximului profesionalism binecunoscut.Carutzasul care oprise carutza pe mijlocul drumului ,devenind astfel vectorul producerii acestui accident grav ,nici nu este pomenit in raportul preliminar inaintat Parchetului,desi este pomenit de catre martorii oculari in declaratziile date la fatza locului si se pare ca se cunoaste si numarul de inmatriculare al carutzei.Fireste carutzasul s-a carat fără întârziere de la locul accidentului ,probabil aducandu-si aminte ca accesul carutzelor este interzis in oras.
In fatza liceului Doamna Stanca e expozitzie de scutere,in fiecare pauza baietzii meseriasi se intalnesc si ambaleaza motoarele la scutere( pe trotuar fireste) facand un zgomot asurzitor si producand un nor de fum.De cum se termina cursurile baietzii smecheri apar cu masinile si scuterele&motocicletele in rondul de la Piatza Libertatzii.......si o tzin intr-un scrasnet de rotzi si împachetat motoare pana pe la orele 20-21.Apoi distractzia se muta in fatza unor cluburi sau discoteci si pe bdul.Transilvania transformat circuit de formula unu mai ales in noptzile de vineri si sambata.Podurile peste Somes sunt in fiecare seara si mai ales in weekend pista de verificat motoare........Ce face Politzia? Politzia pandeste cu aparatu radar pe la alte coltzuri,cat mai ferite......deh,doar au planu de facut la amenzi!Haidamacii comunitari se plimba in tandem ( niciodata nu am intzeles de ce trebuie sa patruleze in duet),ei au treaba cu masinile parcate fara tichet ,cu babele care nu-si matura in fatza portzii,sau cu alte rahaturi din care se mai pot trage cateva amenzi! Sigurantza publica,sigurantza traficului,Vax! Un oras anormal in vremuri anormale! Noi in marea majoritate am ramas normali.....de aia o sa inebunim cat de curand!
Nu pot sa inchei fara sa nu imi exprim compasiunea si condoleantzele fatza de familia Lepedus,care a pierdut prematur si injust un copil nevinovat! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

Data inscrierii: 12/Dec/2007 Mesaje: 337
|
Trimis: 10/04/2008 20:54 Titlul subiectului: |
|
|
n-am sa discut accidentul in sine, e prea dureros ca sa mai invirtim cutitul in rana... ce ma revolta este reactia celor de pe site-ul maghiar... nu toti, dar marea majoritate au transformat evenimentul in ceva etnic... as fi vrut sa stiu suficient de bine maghiara ca sa ii intreb cum au reactionat cind un maghiar a spulberat cu o motocicleta neinmatriculata un pensionar roman care se deplasa cu bicicleta? nicicum... s-a rezolvat inclusiv inmatricularea motocicletei intr-o zi cind biroul de inmatriculari nu functiona, si cel ce a emis adeverinta de inmatriculare provizorie era in concediu... voua chiar nu va e greata de orasul asta? _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
http://rebel-sm.blogspot.com/
Opriti planeta!!! vreau sa cobor... |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 08:02 Titlul subiectului: Fetitza omorata pe trotuar,condusa pe ultimul drum |
|
|
In articolul de azi s-au strecurat cateva inadvertentze
1. pedeapsa ce o risca Kosor e de la 2 la 7 ani....avand in vedere ca a fost incadrat la alin doi si nu la trei ( de altfel nu era sub influentza bauturilor alcoolice in timpul producerii accidentului).Dar in mod sigur va primi o pedeapsa cu suspendare.
2.Kosor nu a declarat nimanui ca rula cu 120 Km/h......se pare ca din rezultatele preliminarii rula cu aprox 80 Km/h.
Un fapt extraodinar de interesant,atat timp cat se judeca mentzinerea in arest preventiv a invinuitului Kosor,tatal fetitzei ucise a asteptat in fatza cladirii Tribunalului.......De teama unor incidente politzistii au preferat sa-l scoata pe o alta iesire din cladire,spre a fi condus in arest.Si mai plăcut este faptul ca tatal nu a plecat nici dupa ce Judecatoria a hotarat mentzinerea starii de arest preventiv pentru 30 de zile,fiind evident faptul ca dorea sa se intalneasca cu criminalul fetitzei sale,fatza in fatza.
Ma intreb ( fara sa-l acuz) daca aceast gest ,facut de tatal fetitzei ucise, nu a fost determinat si de cele peste 180 de posturi ,multe dintre ele cu un pronuntzat caracter sovin si instigator ,postate pe siteul Erdon.ro? _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 09:17 Titlul subiectului: inadvertentza |
|
|
Si inca o inadvertentza........Kosor avea carnet de 11 luni.......si parcursese undeva la 8.000 de km.
Masina nu s-a izbit de gard.......masina s-a rotit pe sosea ( dupa ce a agatzat bordura) si cu porțiunea laterala a maturat trotuarul.....si pe cele trei( nu doua) fetize.......una dintre ele nu a avut nimic,Orsolya cateva contuzii la nivelul membrelor ,iar saraca Ianca a fost proiectata in gard cu capul.........aceasta este cauza decesului.
Soferul este vinovat fara doar si poate......insa eu consider ca si carutzasul are o culpa in acest evemiment......daca e sa judecam la rece ,carutzasul este vectorul determinant al acestui eveniment nefericit.
Tatal nu trebuie judecat in acest fel,nu e unealta Domnului ci mai degraba mielul Domnului,acum sacrificat si pus la incercare! Toata omenirea zice ( asa cum spunei si tu si siteul ala Erdon) ca trebuie sa te pui in locul soferului....Insa in locul parintzilor cine se pune,in locul Iancai cine se pune? E foarte usor sa te intrebi retoric! Este o tragedie si trebuie judecata ca atare,nu trebuie nici un moment privita din anumite unghiuri sau sub influentza anumitor puncte de vedere.Eu considr cea mai crunta tragedie ca un parinte sa-si ingroape copilul......cea mai crunta. _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 12/04/2008 10:06 Titlul subiectului: |
|
|
mai baieti , in ura voastra fata de unguri mai ramane sa-l scoateti nevinovat pe sofer si gata discutia ! Mie mi-a fost lovit baiatul pe trecerea de pietoni de unu fara frane ... si cu ajutorul lui Dumnezeu dupa o lupta apriga cu moartea ca nimeni din spital nu i-au dat sanse sa traiasca ... stiu ce-i in sufletul tatalui ! El se teme sa nu fie musamalizat cazul ca numeroase altele avand in vedere ca parintii Iresponsabilului de sofer sunt oameni de bani gata . Voi aveti posibilitatea sa-i dati copilului vostru la 19 ani asa un bolid sub fund ? Deci invinuiti-i in continuare tot pe unguri , numa sa va linistiti ! _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 12:28 Titlul subiectului: Ura |
|
|
Adriana am impresia ca nu ai intzeles esentza comentariilor mele,cel putzin!
Eu am dorit sa subliniez,tocmai faptul ca etnia nu importa sub nici o forma in cazul de fatza........Dar ura etnica este propagata si ridicata la rang de vendeta natzionalista,din inconstientza sau din imbecilitate crasa de catre niste personaje care presteaza pe un site cu caracter informativ ,dar subversiv in esentza......Inca din primele posturi se remarca introducerea elementului etnic.."romani prosti,nu stiu decat sa goneasca" iar apoi apologia iredentista este pe larga desfasurata.Nu vreau sa comentez acum,nu are rost,mai adaug ,doar,ca si multzi etnici maghiari ( comentatori pe acel site) au condamnat asocierea etnica a acestei tragedii!
Sunt alaturi de parintzi,am mai afirmat acest lucru si consider ca este o imensa tragedie ceea ce au suferit ei!
Am facut apoi niste comentarii legate de caz ,din punct de vedere informativ,fara a incerca nici o musamalizare.....Cred ca ai reusit sa citesti ca eu il consider vinovat pe sofer,iar Rebel a spus ca trebuie sa plateasca pentru fapta comisa.......
Ca o noua informare, pot sa-tzi mai zic ca familia nu este deloc bogata,iar masina este veche de 10 ani ( in euro.....undeva pe la 6500,maxim).Pana ieri cel putzin parintzii tanarului nu l-au vizitat in arest,si nu i-au angajat aparator....asa cum spuneam si ieri a fost aparat din oficiu.
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu copilul tau,dar potzi sa fi convinsa ca soferul care tzi-a lovit copilul nu cred ca a dorit sa ramana fara frane ......lucru acesta posibil ca s-a intamplat din neglijentza celui in culpa dar nu din INTENTZIA celui in culpa.De altfel, pe tine cred ca te-a marcat suferintza copilului tau si nu faptul ca soferul era maghiar,roman,tzigan sau patagonez..... _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 12:30 Titlul subiectului: Ura |
|
|
sters cititzi mai sus _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci !
Ultima modificare efectuata de catre TRASNEA la 12/04/2008 19:08, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 12:54 Titlul subiectului: Ipoteza |
|
|
Acu m-am aprins putzin......asa ca, sa nu consideri ca am ceva cu tine,Adriana....
As fi curios care era perceptzia publica daca in locul fetitzei era un tanar plin de bani si cel care l-a omorat conducea o Dacie din 1980,fiind un parlit de somer,cu cinci copii acasa..........Oare unii nu ar fi spus da-l dracu pe ala bogat,ca oricum numai cu inselatorii si furturi se ocupa........cum sa-l inchidetzi pe somer,sa lasatzi cinci copii fara tata?Ce vina avea amaratu ala cu Dacia ca i-a iesit carutza in drum.........Si cate si mai cate ipoteze se pot tzese.....
Un singur fapt trebuie insa stiut......In fatza Domnului totzi suntem egali.....iar la judecata de apoi, nimeni nu poate influentza justitzia divina!Poate parea pueril ce spun eu acum.....insa se stie ca Dumnezeu nu bate cu batzu.......... _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

|
Trimis: 12/04/2008 16:59 Titlul subiectului: |
|
|
sa vorbim si despre arest... daca judecatoarea a respins apelul (sau cum i-o zice) facut de avocatul apararii, in baza celor citite in ziare, cu intentia declarata: "sa se invete minte" am o intrebare: din ce vrea doamna judecatoare sa traga cosor invatamintele, din mersul trei la doua dusuri sau din timpul petrecut in aceeasi celula cu infractori de drept comun? faptul ca respira aer curat, intr-o camera in care toata lumea fumeaza, printr-o gaura in perete, sigur il va invata ceva in plus...
adriana, eu recomand sa ne educam copiii cu aceeasi metoda... daca e recomandata de doctor, pardon, judecator... eu am o vorba: cel mai periculos este omul care nu mai are nimic de pierdut... dupa citiva ani de inchisoare, fara nici o perspectiva, incep sa-mi imaginez cam ce om va iesi din puscarie... "educat" cu siguranta... _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 12/04/2008 19:07 Titlul subiectului: Judecata |
|
|
Rebel frate,nu se poate spune ca nu ai drepate la faza cu educatzia in sistem penitenciar si cu pierderea perspectivelor ,odata incarcerat......
Insa daca eram judecator si eu ii prelungeam arestul preventiv cu 29 de zile,chiar daca este ucidere din culpa.....pana la urma vorbim de ucidere.Adica de crima,de omor! Pustanu' a ucis un om totusi........Chiar ieri discutam cu o prietena despre spetza in cauza.......Daca pui un ghiveci cu flori pe balcon si ,ghiveciul cade in capul unui om( din varii motive) ......si il omoara.....se numeste tot omor din culpa......si are aprox.aceiasi incadrare ca si in cazul in care circuli imprudent si dai peste un om omorandul.
In alte tzari (europene si SUA) automobilul este perceput ca o arma letala ,iar legea penala este adapta in asa fel incat infractziunea se numeste omor prin imprudentza si are alta incadrare ( mai dura) decat uciderea din culpa....
Nu stiu daca itzi dai seama ca ,baiatu asta dupa 30 de zile de arest ,poate scapa cu o pedeapsa de suspendare conditzionata a pedepsei( avand in vedere ca nu e recidivist)?Deci ,dupa ce a ucis un om poate sa fie liber ........Despre cat o sa fie de marcat,hmmm....nu stiu ce sa zic........in nici un caz ca si parintzii copilului ucis!Nu potzi compensa un rau cu un alt rau....totusi......
Despre arest.......nu am fost vreodata pe acolo.....da din cat am intzeles nu au dusuri.....ci doar o chiuveta si o galeata.......Oricum baiatu' e destul de relaxat ( daca pot spune asa),a cerut sa i se aduca subiectele de la bac , ca va avea timp si liniste sa invetze.....Interesanta reactzie ,nu crezi! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

|
Trimis: 12/04/2008 19:21 Titlul subiectului: |
|
|
daca e asa cum spui tu, poate ca nu-i asa de rau acolo... eu am auzit ca au dusuri... totusi, cum altfel, decit prin reactia ziarelor, iti explici parerea preconceputa a judecatoarei? si ce e mai revoltator: reactiile diferite in cazuri asemanatoare? fracțiune cu vinovatia cred ca am lamurit-o: e vinovat. sistemul ma irita... la culme...  _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

|
Trimis: 12/04/2008 20:58 Titlul subiectului: |
|
|
e unul pe iz care face valuri cu ce am spus eu pe aici... prietene, daca vrei sa obtii ceva, hai aici pe forum, aia sint in cadere libera... plus ca sterg mesajele...  _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 13/04/2008 10:36 Titlul subiectului: |
|
|
Pe aceasta tema se poate filozofa la nesfarsit ! Sa ramanem la FAPTE ca asta conteaza ! Chiar si la proces , FAPTELE dovedite vorbesc ! A ucis un COPIL ! si un unu ADULT ! Aici este problema , un copil care avea numai 11 anisori !
Trasnea :
Ca sa-ti raspund punctual , daca inconstientul avea o Dacie nu mergea cu 90km -100 la ora , ca biata dacie nu biruie atata pe drumurile noastre ! Eu numa ma mir ca noi ne tot plangem aici una-n truna de calitatea drumurilor ! Cum naiba te poti duce cu atata pe asa drumuri , ia sa le avem ca lumea ... ar muri oamenii pe capete !
Si nu te supara acuma ar necesită sa-mi fie mila de el pt. ca parintii nu-l viziteaza ?! Acuma au realizat si ei ce-au facut de i-au dat masina sub fund la 19 ani ! Eu a-si introduce o lege ca majoratul sa nu mai fie decat le 21 ani !Pt. aceasta generatie "PRO" nici la 21 nu-s copti la cap ! Si asta nu depinde numa de parinti ! Depinde si de anturajul din care faci parte ! Dar totusi ai unele optiuni ! Daca-ti place aturajul ramai acolo daca nu poti sa-ti cauti altul , iar aici parintii nu mai pot interveni , pt. ca tinerii nu mai asculta ! O mare importanta o are si faptul ce-a vazut acel tanar acasa in familie ... si sa-si doreasca sa aiba la fel ceea ce au parintii lui, insa acolo unde acest lucru nu se manifesta acolo va castiga cu siguranta anturajul !
Si inca ceva legat de bani ! Daca-i ai si mai ales la o varstra de 19 ani iti permiti sa faci numeroase ! Chiar sa fii inconstient , insa daca nu-i ai ( BANII ) te gandesti de 2,3 ori inainte de a face ceva ! Sau din lipsa banilor renunti din start ! Iar un om cu bani nu merge pe jos de la scoala sa-l loveasca masina pe trotuar ci isi conduce cu BMW-ul iubita acasa si pe urma face pe grozavul in fata colegilor din masina ... cam cum stie el sa conduca cu 100 prin oras ! Deci la asa faze scuza-ma ca nu pot fi indulgenta cu nimeni ! idiferent ca ar avea sau nu BANI ! Insa PARINTII si de-o parte si de alta sufera si mai ales parintii fetitei ! Nici nu pot sa-mi imaginez cum se poate trece peste asa o tragedie ! Dar nici nu stiu daca se poate ! _________________ Un gest valoreaza cat o mie de cuvinte ! |
|
| Sus |
|
 |
rebel Membru 2

|
Trimis: 13/04/2008 15:12 Titlul subiectului: |
|
|
Adriana, scuza-ma ca ti-o spun , dar nu ne-ai inteles... nici unul de pe aici nu l-a laudat pe sofer... nimeni n-a spus ca trebuie facut scapat... poate il cunosti, stii din ce familie provine, dar oricine ar fi nu trebuie pedepsit mai mult decit merita. la ce masina avea m-as mira sa fie vre-un bogatas... daca era ala cu Bentley-ul întunecat (de ala stiu sigur ca are 19 ani), care pe la intersectii goneste cu suta, poate ca ma convingeai... hai sa-i interzicem sa mai conduca prin oras si aluia... e pericol public, nu? ce am vazut pe iz, cu amenintari cu moartea si alte rahaturi, ma ingrozeste ca le vad scrise de concetateni de-ai mei... nu ma mira pe de alta parte ca majoritatea erau unguri... nu noi am deschis o latura etnica a cazului... noi doar am constatat-o de pe site-ul amintit... cum de nu te-ai ambalat, tu si ceilalti, la celelalte cazuri musamalizate? doar pentru ca aceia erau mai in virsta? cu ce a fost mai prejos viata lor? pai atunci sa hai sa stabilim prin lege pedepse deosebite in functie de virsta victimei... asta pentru ca poate tu esti convinsa ca a evitat citiva pensionari pentru ca a vrut pe cineva mai tinar? hai sa fim seriosi... asa cum ma ingrozesc ca mi se poate intimpla ce i s-a intimplat tatalui fetitei, la fel ma ingrozesc ca pot ajunge cindva in locul soferului... fiarele astea ambalate sub forma de masina omoara si la 50 km/h...
in ceea ce priveste pe cei din generatiile mai tinere, incerc sa nu uit cum eram si eu privit de cei mai in virsta cu idei preconcepute: inconstient, necopt, incapabil... asta in conditiile in care sint convins si acum ca stiam mai multe decit ei... in timp s-a si dovedit faptul acesta... poate si acum e la fel, cei batrini nu-i inteleg pe tineri. asa e in firea lucrurilor. daca soferul avea 22 de ani? ce argumente mai existau? spunea un prieten de-al meu: "tineretea nu e boala mintala..."
ca sa fiu bine inteles: nu am aparat soferul, ci am incercat sa atac ideile preconcepute si sistemul. atit. _________________ stiu ca-s prost, dar cind ma uit in jurul meu incep sa prind curaj...
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 28/04/2008 00:32 Titlul subiectului: |
|
|
| Cit de regretabil sint accidentele de acest fel...si greu de imaginat prin ce trec aceste familii.Poate si un semn de alarma pentru copii de bani gata.Cred ca toti putem lua o mica invatatura din aceasta tragedie. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|