Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest Gazeta de Nord-Vest
Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

La usa

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Cafeneaua GNV
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
rodica
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006

MesajTrimis: 01/08/2009 18:53    Titlul subiectului: La usa Raspunde cu citat (quote)

Astazi dimineata,conform intelegerii preliminare cu consulul Romaniei,m-am prezentat la usa ambasadei,cu un dosar plin de acte originale si copii ale acestora in 2 sau3 exemplare,poze alb negru si color,ca niciodata nu stii ce ti-i se cere pe aici,plina de emotii dar mai mult cu sperante ca va iesi om de treaba consulul si ma va ajuta...in perimetrii oficialului,care era mai mult decit suficient am sunat la use.Este vreo melodie romaneasca care sa ridice in slavi acest loc care poate fi si o binecuvintare,ori poti sa fii si crucificat linga el...sa ma intorc la povestea mea adevarata...este ora 9,13 minute,sun la interfonul pe care era scris servicii consulare,si cu o voce intrigata cineva ma intreaba ce vreau,i-am raspuns intr-un pas iar aceeasi voce mi-a raspuns la fel de impersonal...la 9.30 deschidem.I-am recunoscut vocea consulului,si i-am adus aminte ca aveam o intelegere prealabila.Da,dar deschidem la 9.30.Unde sa fugi de o caldura sufocanta de 43gradeC,ne-am retras in masina,si am coborit iar la usa ambasadei la 9.39.Unde spre surpriza noastra,administratorul lipea un anunt care zicea astfel:Sectia consulara este astazi inchisa...poi cum domnule acum 15min,era vorba ca deschideti la 9.30.Da,dar consulul are o sedinta de urgenta la ministerul de externe,tine cam 3 ore,apoi pe urma nu stiu daca v-a primi pe cineva.Ce evenimente atit de fulgeratoare se petrec in 15 min?Eu stiam ca nu este adevarat,pentru ca ministerul de externe saudian nu fac invitatii de ultima clipa la sedinte imaginare.Probabil asta se crede ca ce merge acasa,merge si aici,totul sau aproximativ totul de pripeala numai de ochii lumii.Am inghitit in sec,si am incercat sa ai aduc aminte ca aveam o intelegere prealabila cu con-u,situatie delicata,si nu ai ceream decit sa fie aici in timpul orelor de fapt cu publicul...care din pacate daca exista,sint ca si inexistente.Joi si vineri sint liberi,simbata si dumineca sint liberi cica aia de la directia de vize din cadrul MAE,deci 4zile duse aiurea,mai raman 3,si tu cu norocu',ca daca esti prost...nu ai de ce te plinge.Dindu-si seama de penibilul situatiei,poi ma duc sa vad daca a iesit con-u.A intrat si a inchis usa dupa el,a revenit,dupa citeva minute,noi ne coceam nevoie mare in soare,transpiratia curgea pe noi in valuri,ca Somesul...praf,sotul meu care sufera din cauza prafului abia mai tragea cite o gura de aer,nu avea inhalatoru cu el...da data viitoarel-oi aduce...asa va tratati voi romanii reciproc?Sinteti tinuti la use ca cersetorii?Macar sa ne spuna poftiti inauntru,pe urma dai ochii cu omul si te scuzi,...nu se poate,este dezolant,da nu mi-as fi putut inchipui sa fi tratat atit de grosolan la usa ambasadei propriei tari...Poi luni am fost la ambasada Marii Britanii,ajuns mai devreme,nu m-au tinut in strada.Esti invitat sa intri la umbra,deindata ce stiu ca esti la poarta.Poi,aia sint englezii,rafinati si culti,bunele moduri sint la ele acasa,ai raspund,pentru ca ulterior chiar si con-u,sa recunoasc.Doamna,aia sint englezii,asta sintem noi,romanii.Aici,am avut o clipa de de uimire.Nu ma asteptam sa aud acest raspuns de la un penis al unei misiune diplomatice romane,pe ce criterii sint ei desemnati,ar ridica un mare semn de intrebare.Deci con-ul iesise,si am venit si noi acasa,in 25min am dat un telefon la serviciul consular,raspunde con-u,sotul meu il intreaba pe limba engleza cind poate sa vina sa faca un application form for short stay visa in Romania?You may came right now.We are open :w00t: :w00t: Ha,ha ,ha,cica e plecat la MAE,uite m-a invitat sa trec chiar acum pe la el.Am luat eu telefonul,si i-am spus con-e,de lunea trecuta astept cu sufletul la gura sa vina simbata sa intru la tine,si tu..Poi,am avut niste treburi prin oras :o) ....un accident de circulatie in care a fost implicat un roman...este o urgenta,nu?Da intr-o jumate de ora ai rezolvat-o?Da de serviciul tau care presupune,nu uitati sa subliniati acest lucru,sa fi prezent si sa oferi asistenta oamenilor???Poi eu sint teribil de aglomerat,nu am nimeni cine sa ma ajute....la ce ma intreb???Sa va ajute sa duceti pe zimbete banii din bugetul statului,care va ofera bonus pentru pericolul geografic,temperatura ridicata,etc.etc,iar aici dvs ce faceti???Stati la piscine,ca in oficiu nu prea...Este mult prea jenant sa fii tratat ca roman,chiar si de romanii nostri,dar ce sa faci este o povara,dulce amara pe care o purtam fara sa renuntam la dreptul nostru de a fi tratati la un minim standard pe care le impune demnitatea umana.Sint complect in dezacord ca a fi roman inseamna a fi badaran si de a te lasa de bunele maniere.Ca a fi roman inseamna tratat cu indiferenta si sarcasm.La fel cred ca a avea o functie,nu inseamna a fi abuziv in detrimentul intereselor altor persoane,cu atit mai mult cind reprezinti statul Roman,fata unui popor intreg.Cred ca o evaluare psihiatrica ar fi mai mult decit bine venita in acest caz.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 02/08/2009 16:02    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ieri,cea mai timpita si incredibila zi din viata mea.
Sus
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 03/08/2009 10:20    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

:weep: :-( :-/ :'-( ce este mai frustrant e ca oameni ca astia se simt invicibili.Bine de ei :-P
Sus
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 19/09/2009 17:30    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si uite conu,imi raspunde.Printr-o intrebare letala,retorica,sarcastica,a fi sau a nu fi???Stiti ca serviciul consular presupune mai mult decit acordarea de vize,nu???Urmeaza o liniste macabra,trebuie sa raspund ori nu intrebarii?Sa il las sa creada ca se adreseaza unui handicapat mintal...ori sa ai raspund pe sleau romaneste,domnule daca dumneata crezi ca m-am nascut pe marte...sau mai bine am sa il ignor.Regula de baza cind ai de a face cu oameni ca astia care se simt atit atit de invicibili,ca uite doamne...e cine e...ca e mare...ca daca nu era atit de mare nu ajungea el con de Romania....am sa il ignor,cred ca si tacerea mea va fi un raspuns. :innocent:
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Cafeneaua GNV Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum