|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 02/08/2007 18:16 Titlul subiectului: Muzica podului |
|
|
Recent am vazut un film,"Vedere de pe pod-Sunetul Istanbulului" in regia lui Fatih Akin.In mare este vorba despre un inginer de sunet german care dorind sa se documenteze in vederea realizarii coloanei sonore a unui film despre Istanbul inregistreaza sunetul din diferite cartiere ale orasului,"muzica strazii".Zilele trecute am citit un articol in GNV in care se facea referire la un muzicolog american care doreste sa foloseasca un pod ca si instrument de percutie,creand astfel o simfonie.......Toate acestea m-au facut sa ma gadesc la ........Podul Golescu. Un pod prea indepartat .......
Daca as avea posibilitati tehnice si cunostintze in materie as compune o pseudo simfonie fantastica pe care as numi-o "Muzica podului".Neputand sa o interpretez am sa va dezvalui totusi "scenariul" .
Intrarea as adapta-o "Rapsodiei Ungare" ( Frantz List)unde in fundal as adauga,sunete de telefon mobil si susoteli de genul "igen,igen", "hat perse", "nem bay" .Acesta ar fi capitolul alocat "negocierii" si "fabricarii " caietului de sarcini.Brusc "Rapsodia" se va intrerupe cu un zgomot de plic rupt,apoi o voce tremurand de emotie va spune "Castigatoare este firma Vege.....!" Aplauze ,clinchet de cupe cu sampanie totul in acordurile Odei Bucuriei( Beethoven).
Primavara ( Anotimpurile de Vivaldi) ar continua "opera" in sunet voios ,de renastere si sperantza, se va integra sunetul tastaturii unui laptop.Acesta a fost practic aportul singurului angajat Vege...care a lucrat efectiv la pod.Incet ,incet,muzica va pierde cate un tempo ,ajungand spre final sa fie densa si fara inteles.Acum vor intra baietii de la Compact cu "A mai trecut un an ..si noi.... a fost si vant,au fost si ploi...." Apoi vocea Primarului care da asigurari ca termenul va fi respectat, in ciuda faptului ca deja expirase(!).Aici putem intoduce cu succes cateva acorduri din Opereta Baronul Munchausen ( de Dan Dediu).Continuam in acelasi registru cu melodia adaptata a lui Dan Spataru .."Podurile noastre toate..."cam cat sa acopere inca un an de lucrari.Ca sa nu plictisim ascultatorul si sa dezamagim constructorul adaugam si clinchet de bani pe acordurile faimoasei melodii "Money,money....money" ( Abba).Si intarzierile se platesc .....nu-i asa?Ajungand in timpurile noastre pe doua voci ,angajatii Vege... si staful edilitar vor canta"We are the champions" (Queen)iar cetatenii vor intervenii cu aceleasi acorduri, dar interpretate de .....Crazy Frog( dam,tata,tata dam,tata, tam tam).Totul se va sfarsii cu un HAAARST.Sunetul panglicii inaugurale taiate de unul din cei doi Primari ( ori Iuliu ,ori Gyuliu).Daca mai incap pe portativ( in sic bemol) vom inghesui si distinctia europeana,infasurata in steagul european ( stim cu totii care).
In loc de final pe ritmul "Valurilor Dunarii"( Iosif Ivanovici) vom integra sunete distorsionate.....Ba o planetara scrasnind,ba o suspensie suspinand,alaturi de onomatopee distorsionate Bag.....La dr... Cine l-o mai vot..claxoane,frane..Apoi liniste.......liniste......In fundal un pusti se apropie nesigur, pe bicicleta ( cautand pista pentru biciclisti) iar din castile walkman-ului rasuna slab si efemer......."At first I was afraid,I was petrified........I will survive!!!!! I will survive............ ( Areta Frankin)
Urmeaza simfonia fantastica "Tzacanitul rosturilor".In patru saptamani..... _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 14/08/2007 10:50 Titlul subiectului: |
|
|
Beton compoztia asta. Nu stiu cum de am ratat-o cand ai postat-o. Am vazut-o in GNV cautand ceva in arhivasi apoi am cautat-o p-aci ca imi face mai mare placere sa citesc pe forum. Oare <pritenul> tau a citit-o? Oare cum a reactionat?  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 14/08/2007 13:09 Titlul subiectului: Reactii |
|
|
Cum a reactionat?! Pai cred ca s-a felicitat pentru retrocedarea si demolarea teatrului de vara! Asa o sa fie mai putine locuri in care oamenii o sa "reproduca" muzica si simfonii fantastice! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 15/08/2007 18:39 Titlul subiectului: |
|
|
| TARE , tare bun articolul , eu chiar am zis ... Trasnea si-a gresit cariera ...i-a dat D-zeu creionul in mana de mic... da el si stie sa-l foloseasca nu ca altii... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|