Marginean Junior

Data inscrierii: 26/Noi/2006 Mesaje: 13
|
Trimis: 26/11/2006 20:50 Titlul subiectului: O biserica ortodoxa in Piata Libertatii |
|
|
D- nei deputat Rusu Mihaela
Am aflat ca ati obtinut 15 miliarde de lei pentru construirea unei si mai noi biserici ortodoxe ( nici nu stiu a cata). Am aflat ca sunteti semnatara unui proiect legislativ aberant de nationalizare a bisericilor greco-catolice. Chiar Nu aveti ce face? RĂ¢de lumea intreagã de o astfel de initiativa "super comunista". Problemele religioase in democratiile adevarate ,din indiferent ce colt al lumii , se bazeaza pe patru principii foarte simple si anume:principiul neutralitatii (statul ii trateaza egal pe credinciosi ca si pe necredinciosi),principiul impartialitatii(toate bisericile sunt egale in fata statului), principiul liberal al tolerantei(problemele religioase tin de sfera privata si nu de competenta statului), principiul secularitatii(tot asa cum statul nu se amesteca in treburile bisericii, biserica nu se amesteca in treburile statului). Daca tot vreti sa faceti ceva cu banii, mai bine platiti chiria aferenta celor 58 de ani cat timp ortodocsi au folosit ca si chiriasi biserica "Sfintii Mihail si Gavril).
Nu asculta tu de cei doi lastuni, ramasi fara biserica, scapa de mentalitatile comuniste de la fostul I.P.S.U.I.C.,(unde de la Anton fie iertat ,Jula fie si el iertat, Suciu si nu in ultimul rand tatal tau) au fost niste mari comunisti. Sunt sigur ca nu esti de acord cu sugestia mea, atunci va propun sa oferiti acesti bani sanatatii sau la azilul de batrani sau la orice asociatie caritabila. Daca nici asta nu va convine va sugerez sa oferiti banii pentru achizitionarea de teren pentru biserica, nu tot cersiti terenuri de gratis de la primarie. Ideea unei biserici in locul lui Maniu sau in locul Lupoaicei((simbolul latinitatii noastre) sau poate nu credeti in latinitatea poporului roman)) este o Mare Greseala. |
|