Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest Gazeta de Nord-Vest
Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

O pasiune ciudata

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Reporter pentru o zi
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
robertpandi
Junior
Junior

Data inscrierii: 10/Feb/2008

MesajTrimis: 10/02/2008 17:13    Titlul subiectului: O pasiune ciudata Raspunde cu citat (quote)

Am ajuns teribil de departe de casa. Vreau sa spun foaaaaarte departe. De fapt vorbesc aiurea ... aici e casa mea, aici traiesc, visez si probabil ca aici o sa ajung si batran. Nu prea cred eu ca o sa fie vreun rațiune sa devina din “casa” ... “acasa” .... dar o sa ramanem intotdeauna la ce ne-a dat bunul D-zeu si o sa zambim pentru ce am primit si nu sa plangem pentru ce ne-a luat. Acasa ... va insemna intotdeauna Romania ... dar din pacate devine din ce in ce mai mult doar o amintire ascunsa undeva in fundul sacului, impinsa tot mai in spate de griji, probleme de zi cu zi. Visam frumos ... facem scenarii cum intr-o frumoasa zi de martie o sa lasam totul in urma si o sa cumparam acel bilet de calatorie magic “one way” .. inapoi de unde am plecat. Pana una-alta, la vara ma costa 12000 de dolari sa-mi trimit familia in vacanta in Romania ... si eu voi raman proptit aici si o sa muncesc din greu ca o întocmai cheltuiala sa nu ne afecteze pe termen lung.
Incerc de aici din Canada sa ma tin la curent cat mai bine posibil cu ce se intampla pe acasa. Ce a mai zis Jiji, Tariceanu contra Basescu ... cel din urma impotriva tuturor. Chiar ca am uitat de unde am plecat .... pentru ca ma lasa excepțional de rece toata harababura mentionata. Noi deja am aterizat pe o alta planeta. Lucrurile importante sunt daca inițialul ministru o sa tina trupe in Afganistan pe termen lung, daca investitiile in campurile petroliere o sa vina in continuare, daca o sa castige iar liberalii sau o sa ramana iarasi conservatorii la putere.
Alta lume ... alte prioritati. Daca in Romania eram in stare sa enumar guvernul la putere, persoana cu persoana ... prioritatile se schimba aici. Nu-s foarte sigur cum il cheama pe ministrul de externe ... Flaherty parca a trecut la finante ... dar nu sunt nespus de sigur.
Mi se pare mult mai important ce se intampla la vecinii mei americani. Nu prea sunt curios de ce mai zice Tokes, dar sunt deosebit de curios de ce traznai mai face Bush si cine urmeaza sa-i ia locul la Casa Alba. In acest clipă e o lupta redusa la doar 3 candidati. Din fracțiune republicanilor se contureaza tot mai mult senatorul McCain ca si candidat. Vorba lor ... a trecut pragul de la “posibil” la “probabil”. Ca om ce merge in State doar ocazional, raman cumplit de ne-republican. Prefer democratii. Sunt partidul care vorbeste de retragerea trupelor din Irak, creerea de sistem medical universal, sunt singurii care vor sa accepte un oarecare control aspra armelor populatiei. Doar inchipuiti-va cum ar fi ca la parterul redactiei sa existe un magazin in care fiecare poate sa intre sa cumpere un pistol si munitia aferenta. Pe raftul din stanga ar fi pistoale mitraliera, pe cel din dreapta gloante de razboi de diferite feluri ... cele mai scumpe de tip dum-dum care nu doar gauresc ci rup din carne.
Bun ... dar hai sa lasam politica lor interna. Pana la urma e foarte greu sa vorbesti despre realitatile de zi cu zi ale Romaniei daca nu traiesti acolo ... clar si mai greu sa taiem firul in patru despre o natiune de 300 de milioane de locuitori. Complexitatea problemei e clara ca ziua.
Dincolo de acestea, postul de presedinte al Statelor Unite este cel mai important post din lume, nu doar in tara lui. Persoana lui ... si mai ales personalitatea lui va afecta omenirea in bine sau rau pentru urmatorii ani. In mod ciudat, Bush este apreciat de vreo 30% intern si cam urat de toata mulțimea international. Cel putin Canada este unita intr-un “boooo” fara sfarsit la adresa lui. Presedintele urmator va avea sarcina de a repara prostia numita “Irak”, sa-i scoata copii aceia soldati afara cat mai repede. In 2003 cand tufa asta penibila a invadat o tara suverana, in Romania cele mai numeroase voci l-au sustinut. Si-au adus aminte cat de mult parintii nostrii sperau in anii cinzeci sa “vina americanii” si sa ne salveze. Lucrurile s-au mai domolit si ne-am dat seama ca indiferent unde ... un razboi ramane un teatru de lupta unde se moare inutil. Singurul razboi justificabil ... inclusiv in ochii Bisericii Catolice ramane acela in care cineva iti invadeaza tara. Daca vedem asa lucrurile, irakienii au tot dreptul sa fie suparati.
Si ca sa inchei ... faceti voi o analiza si vedeti va rog ce conditii trebuie sa indeplineasca un roman ca sa fie trimis in Irak sa Afganistan? Dupa cate stiu eu trebuie sa aiba o scoala militara de cativa ani, o instructie extraordinar de serioasa ... practic ii selectam pe cei mai capabili. In comparatie cu asta vedeti va rog pe cine trimit americanii la macelarit acolo ... copii de 18-23 de ani majoritatea. In State nu au voie sa bea o bere pana la 21 ... dar au voie sa mearga sa moara cu glorie pentru un presedinte care se comporta ca un copil rasfatat.
Imi cer scuze de greselile de gramatica... la punctuatie ... imi pare rau, nu stiu sa folosesc tastatura cu caractere romanesti.
Va doresc o zi buna la toti.
Robert Pandi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Adriana
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007

MesajTrimis: 10/02/2008 20:54    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna Robert ! bine ai venit pe forum !
Bine punctata chestia cu Bush ! Sunt 100% de acord cu tine ! Au murit si de-ai nosti acolo pe degeaba zic eu ! S-au dus si ei acolo in speranta ca vor castiga niste bani cu care sa le asigure familiilor lor o viata cat de cat mai buna , insa nu toti au noroc . Si ai nostri sunt tineri , dar nici chiar de 18 - 23 ani ! Ai dreptate si in ceea ce priveste problemele si bravo tie ! tu macar recunosti ca daca nu esti acasa nu poti sa-ti dai cu parerea de ce ar necesită si cum ar trebui facute unele si altele !
Halo , halo GNV - poate-l luati pe Robert de colaborator extern ! - asta ca o propunere , zic eu .

sibil
Junior
Junior

Data inscrierii: 17/Feb/2008

MesajTrimis: 23/02/2008 12:53    Titlul subiectului: americanii si imaginea lor in lume Raspunde cu citat (quote)

Cand America se pregateste sa isi aleaga presedintele, toti ochii sunt atintiti asupra ei, căci aceasta alegere influenteaza intreaga lume. Toti suntem cat se poate de atenti pentru că odata ales acel om in fruntea SUA , acela ne este si noua sef. Da, de fapt cam asa se pune problema. Noi europenii, si mai ales noi romanii suntem direct afectati de politica americana, si mai ales de ce ii poate mintea sefului lor care in mod indirect ne este si noua.Deoarece ei ne dicteaza noua directia in politica. Si nu pot sa nu observ ca de fiecare data cand europenii doreau sa iasa la alegeri un anumit canditat,de fiecare data a iesit altul.Si ca un facut, era cel mai vulgar, mai grosolan si mai putin pregatit din puct de vedere intelectual. Dar adevarat , ca arata mai bine decat celalalt. Acolo functioneaza numai look-ul! Nu conteaza cat il duce capul, ci sa arate bine!. Si din cauza aceasta s-au intamplat atatea episoade mai mult sau mai putin hilare pe la Casa Alba. De fapt, chiar in filme am vazut ca inca de la scoala nu are importanta invatatura sau ce performante poate sa aiba un elev ci doar ca acela sa fie cat mai popular. Si in ce mod? Sa se imbrace cat mai traznit, cat mai des, sa bea pe ascuns , sa fumeze... si alte tigari si tot asa. Cand ajunge sa se angajeze, ce conteaza cel mai mult? Binenteles cum arata persoana respectiva.Si ca ideal ce au americanii in cap? Motto:sa nu muncesc dar sa am bani....Nici macar nu se obosesc sa se gandeasca ce or sa faca cu acei bani. Dar ce este cert, este faptul ca aceasta teorie se implementeaza si la noi, in Romania.Cu alt motto: cum sa fur cat mai mult, cat mai repede ca sa am cat mai multi bani in cat mai simplu timp.COOLL!
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Reporter pentru o zi Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum