| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Iaurtcufructe Membru

Data inscrierii: 02/Apr/2006 Mesaje: 225 Localitate: Austria
|
Trimis: 18/04/2006 09:06 Titlul subiectului: Renuntari mai multe la cetatenie |
|
|
Stirea zilei
Renuntari mai numeroase la cetatenie
Numarul satmarenilor stabi-liti in strainatate care au solici-tat in acest an renuntarea la ce-tatenia romana este mult mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Bilantul activi-tatii pe primul trimestru al Ser-viciului Comunitar de Eviden-ta si Eliberare a Pasapoartelor Simple Satu Mare, evidentiaza faptul ca in primele trei luni ale anului 2006 au fost inregi-strate 87 de solicitari privind renuntarea la cetatenia roma-na din bucată unor satmareni stabiliti in strainatate, fata de numai 13 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Conform subcomisarului Simona Babici, sefa SCEEPS Satu Mare, cererile privind re-nuntarea la cetatenie se depun la ambasada Romaniei din tara in care s-a stabilit solicitantul.
Stela Tudor
Da, din pacate legile privitoare la acordarea cetateniei statului adoptiv se innaspresc - vezi Austria. |
|
| Sus |
|
 |
Marcella Junior

Data inscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: 07/08/2007 19:28 Titlul subiectului: |
|
|
Eu in momentul de fata am renuntat la rezidenta in Romania.As putea sa cer cetatenia aici dar...ma mai gandesc un pic.
A trebuit sa renunt la rezidenta in Romania,nu pt ca mi-ar fi cerut-o autoritatile de aici sau oarece situatie la locul de munca,ci culmea o situatie absurda legata de un gol in legislatia romaneasca m-a pus in situatia de a fi obligata sa renunt la rezidenta in tara mea.
Cetatenia mi-o mai tin inca doar pt ca am o micuta proprietate acolo si nu m-am hotarat inca ce sa fac cu ea . |
|
| Sus |
|
 |
|