Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest Gazeta de Nord-Vest
Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Romanii cu functii....sa cunoasca limba maghiara

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Comenteaza articolele din GNV
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
rodica
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006

MesajTrimis: 06/03/2009 11:09    Titlul subiectului: Romanii cu functii....sa cunoasca limba maghiara Raspunde cu citat (quote)

ei,pina aici am rasfoit doar gazeta,deoarece mi-i s-a pus un nod in git la cititul acestui articol.Normal fiind roman intr-o tara straina sa inveti limba nationala pentru a te pute integra in aceea societate.Dar ca sa trebuiasca sa inveti si asta obligatoriu o alta limba pentru ca sa te poti descurca acasa,asta mi-i se pare nefiresc.Bineinteles,exista puncte de vedere viabile ale celor ce sustin ca romanii trebuie sa invete maghiara,dar mie nu imi trece prin cap deocamdata nici una.Harghita si Covasna nu sint oare in Romania?Limba romana este insuficienta pentru a ne descurca in tara?Avem trebuință chiar de o a doua limba de a ne face intelesi???Romanii din ungaria oare nu folosesc limba statului maghiar?Romanii din America folosesc cu siguranta engleza,cum si aia din Spania folosesc spaniola,etc.De ce avem nevoie de o alta limba in Romania?
Dar bineinteles,asa cum spuneam exista puncte de vedere care ar sustine necesitatea inlocuirii,deoarece vorbim de inlocuire limbii romane in faza initiala,pe urma cine stie ce ne mai asteapta. :weep:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nina
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 14/Iul/2007

MesajTrimis: 06/03/2009 18:09    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bine v-am regasit pe toti si LA MULTI ANI DE 8 MARTIE pt toate doamnele si domnisoarele de pe forum...Rodica ,sunt divin de acord cu tine...in orice tara am fost trebuia sa invat cat de cat limba respectiva ca sa ma pot descurca,ei daca traiesc aici sa faca bine sa invete limba romana ca vorba cuiva deocamdata mananca paine romaneasca.Nu vreau sa fiu inteleasa gresit dar asta este adevarul.
Sus
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 08/03/2009 19:51    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La Multi Ani,tuturor.
Sus
Adriana
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007

MesajTrimis: 08/03/2009 22:33    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fetelor mai bine ascultati asta :

http://www.trilulilu.ro/Roanlex/ac922b4786f4a3
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 09/03/2009 09:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

desi o am pe caseta,melodia mi-a facut placere sa o ascult si aici.Este de pe la noi,nu???Mersi.
Sus
Adriana
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007

MesajTrimis: 09/03/2009 19:06    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da sigur Rodica e de la noi si si mie imi place f. mult si mai ales este mai tot momentul de actualitate !
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 10/03/2009 11:37    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma bucura reintoarcerea ta...
Sus
penultimul_patriot
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 16/Iun/2008

MesajTrimis: 11/03/2009 22:01    Titlul subiectului: :)...romanii si functiile? S-avem rezon monser.. Raspunde cu citat (quote)

La ce bun sa ne mai sfaramam capul? Nu e mai rudimentar sa votam ca pana acum, si in redus timp, alesii vor fi cu totii unguri, cei numiti de catre alesi, evident tot unguri, iar ca sa stai ca dobitocul la coada la finante, ca sa-ti platesti darile înspre municipalitate si catre firmele de casa ale ei (Florisal etc) nu-ti trebuie multa carte, si cu atat mai mult limba straina (romana evident, din punctul de vedere al noilor dregatori). Si uite, ce necomplicat e rezolvata problema asta...toti cei in functii mari si mici vor sti maghiara, ca doara e anyanyelvu lor. Curat europeneste, ce mai.... .
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 18/03/2009 15:31    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

:-/ :-/ :-/
Sus
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 19/07/2009 13:13    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Offff,uite...cine nu ia in serios vorbele de ieri,patesti ca si Basescu,care in visita facuta a fost nevoit sa se inteleaga prin intermediul unui traducator cu reprezentanta ungurilor din covasna sau harghita,Romania,desigur.Pentru ca atunci cind vine la tine un presedinte,macar te comporti ca el sa nu se simte strain in tara lui...un roman strain in propria lui tara,imposibil sa se descurce in limba romana in propria lui tara,...cred ca sint elementele unei democratii prost inteleasa...Imi pare rau prin ce ati trecut domnule presedinte,si sint alaturi in convingerea si realitatea ca ROMANIA ESTE SI VA FI UN STAT NATIONAL.
Sus
rodica
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 19/07/2009 17:04    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si huiduit a fost presedintele nost,dar mi-a placut prezenta lui de spirit.Zimbind intelegator catre multimea dascalita,promitind ca va repeta la un bis de huiduieli faptul ca Romania este si va fi un stat national.No fost pe placul lor,dar oare ma intreb ignorind barierele de origine dintre noi,oare am meritat noi aceasta palma.de la fratii nostri maghiari care traiesc si mananca painea romaneasca???Exista o lectie care trebuie sa fie luata din fiecare experienta.Cea de ieri este un semnal de alarma.Puneti mina pe carte dragi romani si invatati limba maghiara,ca nu stii ce iti aduce ziua de maine.Unde esti tu, Tepes doamne/Ca punind mina pe ei/Sa-i imparti in doua cete...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Comenteaza articolele din GNV Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum