|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 18/02/2007 20:07 Titlul subiectului: Satmareni,unde credeti ca ar fi mai bine? |
|
|
| Oare virsta este de vina,deoarece simt an dupa an,ca locul meu este acasa,desi 'acasa' nimeni nu moare dupa mine.Nici macar la pasapoarte,unde mi-am reinoit pasaportul acum 2ani,daca doream ca lucrurile sa mearga mai repede si as fi renuntat la cetatenie,culmea,parca as fi intrebat cit e ceasul, functionara mi-a indicat ministerul de externe.Eram intr-o vizita,perioada care a coincis cu expirarea pasaportului meu.E posibil cineva sa se duca in vizita,parcurgind mii de km sa ia cu el certificatul de nastere si casatorie cu el?noi cei care in strainatate purtam cu mindrie numele de roman,acasa nimeni nu ne baga in seama,sau cel putin sa ne faca sederea mai usoara.dupa ce ai trecut granita,gata cu patriotismul.in afara ei,ne simtim atit de mindri si invicibili fiind si simtindu-ne romani. |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 24/02/2007 19:25 Titlul subiectului: Re: Satmareni,unde credeti ca ar fi mai bine? |
|
|
| rodica a scris: | | Oare virsta este de vina,deoarece simt an dupa an,ca locul meu este acasa,desi 'acasa' nimeni nu moare dupa mine.Nici macar la pasapoarte,unde mi-am reinoit pasaportul acum 2ani,daca doream ca lucrurile sa mearga mai repede si as fi renuntat la cetatenie,culmea,parca as fi intrebat cit e ceasul, functionara mi-a indicat ministerul de externe.Eram intr-o vizita,perioada care a coincis cu expirarea pasaportului meu.E posibil cineva sa se duca in vizita,parcurgind mii de km sa ia cu el certificatul de nastere si casatorie cu el?noi cei care in strainatate purtam cu mindrie numele de roman,acasa nimeni nu ne baga in seama,sau cel putin sa ne faca sederea mai usoara.dupa ce ai trecut granita,gata cu patriotismul.in afara ei,ne simtim atit de mindri si invicibili fiind si simtindu-ne romani. |
Asta este cruda realitate de acasa. Functionari incompetenti, scarbiti de ceea ce fac, chiar par scarbiti de viata. Tot ce fac, fac din sila. Dar nu pentyru ei esti tu ro,manca, ci pentru ca asa simti. Romanii nu sutn solidari, sunt doar putin mai spirituali, poate, decata alrte popoare luarti individual. De aceea esti mandra ca esti romanca. Ai mandrie individuala. O mandrie a poporului tau nu prea ai motive, din pacate, sa ai. Nu sunt negativista, asta este realitatea. In multe alte parti din lumea asta am priteni care spun despre romani ca nu sunt uniti si abia vorbesc intre ei. In final, individul conteaza, mandria ta de om si nimic mai mult. faptul ca aavem o identitate. Despre plicticosenia din institutiile publice mai vorbim... _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 25/02/2007 18:11 Titlul subiectului: |
|
|
| Da,ai dreptate.De vorbit chiar si noi intre noi nu vorbim,iar daca vad sau aud vorbindu-se romaneste,prefer sa imi vad de drum.Ce as putea sa adaug fara intentia de a suna jalnic,de cite ori vin acasa ma surprinde birocratia functionarilor.bineinteles ea nu este generalizata.Exceptiile exista.Si asta ne mai da o speranta. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 24/04/2007 14:29 Titlul subiectului: |
|
|
| Cind am deschis acest subiect am facut-o cu intentia ca ea sa fie o pledoarie pentru Satu-Mare,locul numit si acasa,unde fiecare este pretuit pentru ceea ce e,pentru ceea ce poate dărui el locului natal.Astazi,natiunile isi cinta orasele...ma gindeam ca trebuie sa oferim si noi o sansa orasului nostru.Tineti minte desigur clasicul musical New York,New York la mult mai apropiat Bucuresti.Si de acolo aici,un pas.Cine il va face oare? |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 22/08/2007 09:52 Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
| Sus |
|
 |
carliontz Junior

Data inscrierii: 14/Apr/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 17/04/2008 06:34 Titlul subiectului: |
|
|
si mie imi este dor de casa. cind pot ma intorc in satu mare, si nu pot sa spun ca nu-mi place ce vad. aici vad ca sinteti nemultumiti de primar.
va salut, o sa mai revin. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 18/04/2008 22:08 Titlul subiectului: |
|
|
 |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 28/10/2008 20:38 Titlul subiectului: |
|
|
| Va inteleg,nepasarea...si tacerea este un raspuns. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|