Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest Gazeta de Nord-Vest
Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfintii vamesi

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Organele statului
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Pam Param
Junior
Junior
Pam Param

Data inscrierii: 28/Feb/2007

MesajTrimis: 01/03/2007 18:15    Titlul subiectului: Sfintii vamesi Raspunde cu citat (quote)

Voiam sa initiez acest topic pe prima pagina a forumului, da' nu stiu cum se face. Nene adminu'le, ma ajuti si-l muti tu acolo? Desi poate ca locul lui poate fi chiar si aici, dat fiind ca - in opinia mea - nu e vames fara pata. Asa ca justitia ar trebui sa scoata de la naftalina "autosesizarea". Dar mai siropoase ar fi opiniile noastre ale cititorilor/participantilor la forumul asta. Asa ca dati-i bice fratilor...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pionier
Junior
Junior
Pionier

Data inscrierii: 28/Feb/2007

MesajTrimis: 01/03/2007 18:51    Titlul subiectului: Ai venit tarziuuuuuuuuu. Gata vama Raspunde cu citat (quote)

Mai Param, mai...
Pai acu vii si tu sa zici de vamesi cand putem sa le suflam in .... basca?
Pai integrarea un Ioropa a facut un amar de bine si ne-a lasat fara ei. Si ce bine-o facut ca doamne mult i-am injurat.
De multe ori stateam sa ma gandesc daca intr-adevar ei sunt vinovati sau nu.
Fii atent la mecanism:
Merge bashtanul Ixulica peste granitza sa-si rezolve buzinezul. Burtosul de vames ii zice: cand vii 'napoi ada-mi si mie un Channel5 ca lu' Rodica-i place. Ixulica stie ca daca vine 'napoi pe tura lu' Burtosu' poa' sa treaca fara control. Si decarteaza pe langa #5 si niste verzisori.
Dup'aia vine Y-ulica, si Z-ulica si tot asa. Pe urma vin eu Amaraciunica cu leafa de 8 milioane amarate. Mi-am facut cumparaturi la Debretzin ori la Nyiregyhaza ca deh, sunt olecutza mai ieftine si voiam sa-ncerc si eu.
Si la controlu' vamal vad ca-mi dispare aftershavu' sau ca se uita mai adanc in ochii mei vamesu' dara-dara ma prind de schema si mai pun "o pagina" in pasaport. Ca altfel, ... Ufffffff
Cum ziceam, bine ca am scapat de ei.

Mai am o ...kestie in pipota, si dupa ce-o zic, va las. Intr-o seara un client al unui prieten al meu a fost "lasat la dospit" in vama interioara pt ca nu avea destule bancnote albastrui. Ca de verzisori nu se mai ating sfintzisorii nostri de vamesi. Asa ca Joncsika (ca despre el e vorba) a decretat sus si tare ca in buzunarul lui n-au ce cauta bancnotele verzi - ca-i ajunge ca uniforma-i e verde. Ii trebuie ceva albastru de calitate.
.... O fi stiind omu ceva din cultura tarii, ca doara Voonetzu-i renumit si-n Europa.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Lady M.
Membru 3
Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006

MesajTrimis: 01/03/2007 20:50    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cum spunea si Pioneru, vamesii sunt o specie pe cale de disparitie, cel putin spre vest. Acuma se fac palate spre nord, pe frotiera cu Ucraina. Acolo-i trai nene! Cred ca toata lumea are o poveste cu un vames, chiar si eu, dar se refera la unu ungur caruia am fost nevoita sa-i decarteze ceva euroi la vama bors, in urma cu vreo 4-5 ani, dar asta numai ca sa nu stau la o coada lunga cat postul pastelui. Cu romanii n-am avut treaba, asta probabil si pentru ca n-am facut multe cumparaturi prin Ungaria. Poate stie Trasnea mai multe ca e mai umblat!
TRASNEA
Membru 3
Membru 3
TRASNEA

Data inscrierii: 11/Noi/2006

MesajTrimis: 01/03/2007 23:18    Titlul subiectului: Frontiere Raspunde cu citat (quote)

Ma bur ca mai avem doi tovarasi forumisti,chiar deschizatori de topicuri.Salut baietzi!
Draga Lady nu cred ca este o persoana din SM care sa nu aiba de povestit intamplari cu vamesi.Fie ca s-a dus pana la Non-Stop cu bicicleta sa-si ia un kil de parizer sau ca a venit tocmai din Finlanda,cu totii am avut parte de imbecilitati "made in Romanian&Hungarian border".Eu personal cu vamesii mai putin cu pulitaii de frontiera mai mult, as avea de povestit.
Dar....... odata pe cand ma aflam in Ungaria ma suna soacra-mea si-mi spune ca trebuie neaparat sa-i aduc niste conopida, ca in Ungaria e mai ieftina si mai buna.Desi eu personal pe la non-stop nu prea am oprit si nici shoping "pulpe & legume-fructe" nu am facut, am zis sa nu ma pun rau cu soacra.Am gasit un nene cu carfioale pe marginea drumului,am indesat in plasa patru bucati si cand sa-i platesc nu avea omu' sa-mi dea rest cativa forinti.Mai mult prin semne i-am zis sa-mi dea un usturoi o ceapa ceva si gata.Omu' pana la urma s-a prins si mi-a dat doua .....teline.La vama un știut de-al meu ( fiind îndeajuns de bun prieten cu frasu') nenea D.Credeam ca nici nu o sa ma dau jos din masina, dar baiatu' zice sa-i deschid portbagajul.I-l deschid si in portbagaj........ patru conopide si...... doua teline .Meseriasu' i-a o telina si imi spune cu tupeu ca nu crede ca e vreo suparare ca se autoseveste.Sincer imi venea sa-i trag un sut in cur dar totusi l-am intrebat suav:"Da la ce folosesti telina la supa sau sa faci ceai intaritor?,Fraieru' rade ca prostu' si zice falos: "La ceai ,ca e buna ca sa se scoa......"Atunci am zis "In cazul asta ia si a doua telina ca poate asa o sa faci ceaiul mai concentrat si o sa reusesti sa-ti vezi si tu p..... altfel decat in oglinda!" Baiatu' a ramas perplex cu telina ( una ) in mana ,iar eu am plecat fara sa-i mai dau binetze.Nici astazi cand grohoteste la Vama Interioara nu ma mai saluta,da nici de atunci nu a mai avut tupeu sa ma puna sa deschid portbagajul cand l-am prins in tura.Poate ii era frica ca mai am o telina pentru el.
In general vamesii au un tupeu jegaos nativ.Cred ca asta e unul din criteriile care conteaza tare la angajarea lor ( pe langa spaga),dar daca nici noi nu punem botu' la vrajeala lor, nu prea se mai baga in seama!
Tot asa am nimerit la Bors un tupeist care a constat in octombrie ca nu am cauciucuri de iarna!!!!!!!!!!! si ca sa fie baiat gigea mi-a spus ca la intoarcere poate gasesc pachetu' de Marlboro ( rosu) care la pierdut el odata intre vami si il aduc.L-am intrebat " Nu cumva la-i pierdut la duty-free?","A,.... ba da ! "raspunde sugaciu'" Pai atunci du-te frate si iati-l de acolo! Ai albeatza la un ochi si vezi ca mi-au crescut pene pe spate!Ce dracu' bai fraire !"A facut ciocu' mic!
Asa ca daca mai aveti treaba cu carnati dastia faceti si voi gura mare si poate aveti noroc.

In schimb astia de la pulitia de frontiera sunt dezastru.Chiar saptamana trecuta cand am revenit in tara o dudie slaba si blonda, probabil vrand sa se bage in seama si sa o faca pe desteapta in fata omologului ungur, ma intreaba: "Veniti din strainatate?" ........"Nu ! Stimata doamna vin din....... Luna! Nu vi se pare ca am fata de cosmonaut?"...Prostie cat incape sub o sapca,ce sa facem!

La unguri nu am avut probleme doar odata unu' facea figuri ca masina nu e spalata si probabil era prea murdara dupa gustul lui! O facea pe prostu' ca nu stie romaneste da cand i-am spus ca daca nu-i convine poa' sa o spele el.A lasat-o mai moale si chiar mi-a urat calatorie placuta!( in limba lui Eminescu!).

Despre astia de la Frontiera de stat se pot spune mult mai multe decat ar putea sa incapa intr-un chipiu de puluitai sau vames.......
Nu stiu daca stiati ,dar scriitorul maghiar Imre Kertesz,in colectia de proza scurta numita "Drapelul Englez" ,pentru care a primit Premiul Nobel pt Literatura,in anul 2002, are in final o povestioara anecdotica si haioasa, numita "Proces Verbal" in care ridiculizeaza vamesii maghiari care l-au exasperat pana l-au ucis spiritual.
Citez:"Am pierit.In aparenta calatoresc cu trenul,dar de data asta trenul transporta doar un cadavru.Sunt mort.Pentru ca totul sa se-mplineasca si sa nu ma simt atat de abandonat,nu-mi vor decat un lucru: ca un vames sa se aseze pe mormantul meu,sau pe urma mea sau pe orice ramane din mine........" :whistle:

Nu disperati baieti! Vine ziua cand globalizarea se va aseza pe .....mormantul vamesilor :lol: :lol: :lol: :lol:
adam.boer
Membru 2
Membru 2
adam.boer

Data inscrierii: 16/Iul/2006

MesajTrimis: 02/03/2007 10:07    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna Claudio,

se vede ca esti mai nou pe aici... Trasnea nu este obraznic. Am crezut si eu la inceput dar mi-a explicat ca si-a ales constient acest stil. El protesteaza astfel impotriva celor care sunt chiar obraznici, fara sa-si aleaga constient acest stil.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
TRASNEA
Membru 3
Membru 3
TRASNEA

Data inscrierii: 11/Noi/2006

MesajTrimis: 02/03/2007 20:04    Titlul subiectului: Obraznicii Raspunde cu citat (quote)

Mai,Claudio,poate sunt eu mai incet la minte ca nu prea am inteles ce vrei sa spui .Cu precadere fraza cu ".....cand se intampla si e prea tarziu".Ma rog....

Domnul Boer ca un om finutz ce este si pasnic mai ales :lol: a incercat sa-ti explice obrazniciile mele.O sa incerc si eu sa te ajut.
Deci ,inca de mic am constatat ca in aceasta jungla, numita Romania, daca esti baiat finutz unii isi îngăduie cam multe.Fiind plecat de tanar de acasa a trebuit sa ma descurc cum pot ( si eu cred ca m-am descurcat) fara sa iau cartonase dupa ceafa .Singura metoda era sa dau eu primul...cartonase!Deoarece cea mai buna aparare este....atacul. Dupa parerea mea e o metoda mai neortodoxa, da' care da roade....la sigur.Am chiar si o vorba:"Daca esti dobitoc cu mine ,pot sa-ti demonstrez ca si eu pot sa fiu dobitoc cu tine si inca de cinci ori mai mult".In mod sigur nu-mi place sa fiu dobitoc da uneori nu am incotro si trebuie sa ma....cobor.

Si hai sa-ti mai zic ceva ( sper ca inregistrezi :lol: ) daca inghiti toate magariile si le ti in tine, e tare posibil sa pierzi din neuroni!In ceea ce ma priveste, deoarece am un numar limitat ( de neuroni) si stiu ca neuronu' e singura celula care nu se regenereaza prefer sa-i pun la munca ,chiar daca produc doar mistocareli,decat sa-i tin sub apăsare si sa-i kilaresc!OK.....ai inregistrat!
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gazeta de Nord-Vest -> Organele statului Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum