|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 06/08/2007 18:08 Titlul subiectului: Un scenariu interesant |
|
|
Extrem misto articolul......chiar extraordinar de misto! Deci trei milioane de euro.......Dar asa cum am afirmat deja,lucrarile nu sunt finalizate,poate o sa mai coste un milion de euro.......Mai trebuie sa intzelegem ca un anumit personaj care se dadea sarac si cinstit o sa ajunga sarac cu vila&piscina,sau bogat cu vila&piscina.........Pe moment nu-mi vine in cap decat un banc
Doi tineri termina impreuna facultatea de constructii.Unul ajunge sef de santier ,iar altu ramane asistent .Dupa vreo doi ani,asistentu' isi viziteaza colegu sef de santier.Acesta avea o casa cu un etaj si un Matiz nou....Asistentu' intreaba...."mai,Horica de unde ai avut tu atatia bani ca doar ai terminat facultatea acu doi ani ,ca si mine...?"....."Ei Iulica vezi,tu piatza aia,din zare.....?" "O vad!" ......"Io am construit-o......acu' te-ai prins!" "Da ,bravo Horica,bravo!!!".Dupa mai multi ani ( patru) Iulica ajunge primar! Acum e randul lui Horica sa-l viziteze.....Acesta din urma ramane masca cand vede ce vila cu piscina are "amaratu'" de Iulica......"Bai,Iulica de unde ai avut atatia bani sa-ti faci viloaia asta cu piscina".....Iulica zice tacticos "Mai,Horica vezi tu podu' ala?" ......"Care pod ,nu vad nici unul....!!!!!!!" ....."Io l-am construit......acu te-ai prins!!!"  _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 06/08/2007 18:51 Titlul subiectului: Apropo de pod |
|
|
Butonand eu asa pe net zic hai sa intru pe site-ul primariei sa vada daca n-a murit Adam Boer. In paranteza fie spus, e tot acolo, deci nu s-a intamplat nimic, m-am linistit. Insa, surpriza! Ce-mi vad ochii! Un comunicat de presa semnat de Gyuszi, care ia la rost Vegye si inca o firma, care a livrat asfaltul pentru proasta calitate a lucrarilor. Numai ca textul cu pricina are cateva inadvertente, si anume faptul ca aparitia defectiunilor s-a obiect la cateva luni de la efectuarea lucrarii. Gresit, s-au produs cand nici n-a fost gata lucrarea! Apoi, nu vreau sa le tin apararea romanilor cu asfaltu pt ca nici nu stiu cine sunt, dar ma scuzati dom primar nu cu ungurii de la V ati semnat contractul si suplimentarile pana la 3 milioane? Pai de ce nu si-au adus asfalt din Ungaria? Si muncitori si toate cele. Natural ca nu si-au adus, cum mai ieseau asa frumoase comisioanele? Ori a deschis cu adevarat ochii Gyuszi ori comisioanele au fost prea mici! _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 06/08/2007 19:19 Titlul subiectului: Mizerii |
|
|
Vax,mizerii marca Gyula! Chiar tare misto zicea Lori ,cum isi toarna cenusa in cap,unii si altii......Asa e si cu garagatzele lui Gyulus......Intre altele cand am revenit pe forum am spus ca in ceea ce priveste calitatea asfaltului aceasta este mizerabila ( doar lui Boer i se pare "de extrem buna calitate").Posibil ca si altii sa fi facut comentarii asemanatoare cu ale mele......Si atunci Gyula se "da lovit" si guitza ca asa si pe dincolo sa ne bage in ceatza! Un ordinar! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

Data inscrierii: 16/Iul/2006 Mesaje: 331 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 08/08/2007 12:48 Titlul subiectului: |
|
|
Draga LadyM,
stimate domnule Trasnea,
pentru cu discutati si despre mine la acest topic, doresc sa-mi expun (si)aici pe forum punctul meu de vedere vizavi de Podul Golescu.
Eu pe situl primariei am laudat calitatea lucrarii si nicidecum valoarea asfaltului. Cat despre termenul de executie sunt de parere ca termenul initial de 4 luni era nerealsitic. In alta ordine de idei, primaria trebuia sa sanctioneze firma Vegyepszer pentru depasirea termenului contractual, astfel lucrarile in plus se compensau cu amenzile si sub linie lucrarea costa mai putin.
Erodarea stratului de uzura se trage de la calitatea necorespunzatoare a mixturii asfaltice pusa in opera. Insasi calitatea punerii in opera este in opinea mea inpecabila.
In general, la majoritatea lucrarilor de asfaltare din municipiu, calitatea mixturii asfaltice este slaba (necorespunzatoare). Si punerea in opera este des slaba, din aceasta cauza balteste apa chiar si pe strazile proaspat reparate.
Calitatea mixturii asfaltice este asigurata de o reteta care descrie natura si proportiile componentelor, adica felul si calitatea criblurii de piatra si al bitumului (respectiv eventualalor adaosuri).
Orice abatere de la reteta conduce la probleme de calitate. Probleme de caracteristică apar si in cazul in care mixtura este pusa in opera sub 180 de grade Celsius. Erodarea poate sa apara, in functie de cauza, grabnic dupa punere in opera, sau numai dupa cateva cicluri de ghet/dezghet. Reteta mixturii asfaltice variaza in functie de stratul in care se pune mixtura, de traficul care va necesită sa suporte si de proprietatile geomecanice ale criblurii. Acest ultim aspect este una teribil de importanta pentru ca la eloborarea retetei trebuie stiut deja cariera de la care statia de asfalt va procura criblura.
Problema la noi este si mai delicata pentru ca in judetul Satu Mare nu exista momentan cariera de piatra care sa livreze cribrura adecvata pentru mixturi asfaltice. Prima cariera care are criblura cu reteta omologata pentru mixturi asfaltice este la o distanta de 180 km de la Satu Mare. Puteti sa va dati seama ca tentatia este mare de a folosi criblura necorespunzatoare din surse mai apropiate. Transportul de la 180 de km dubleaza pretul criblurii.
Ati intrebat retoric de ce nu aduce Vegyepszer asfalt din Ungaria. Raspunsul este simplu. Mixtura asfaltica nu se poate transporta la o distanta mai mare de 100km numai in containere termoizolate.
Solutia tuturor provocărilor legate de calitatea lucrarilor de drumuri ar fi angajarea unui (sau unor) firme de consultanta care ar monitoriza tot procesul incepand cu proiectarea, intocmirea caietelor de sarcini, licitatia, elaborarea contractelor pana la executarea si receptia lucrarilor. Fara acest pas nu vom avea niciodata lucrari de calitate. _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
http://adam.boer.ro |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 08/08/2007 14:09 Titlul subiectului: Abureli |
|
|
Stimate domnule Boer,daca tot ati hotarat sa ne scrieti si noua nu numai lui Gyula,este indicat sa reusiti sa faceti diferentza dintre forumul GNV si "rahatu'" Primariei.De aceea cu mare respect va sugerez sa nu ne mai aburiti cu fraze genul "eu am laudat calitatea lucrarii ,nicidecum valoarea asfaltului"........La o adica cine aplica un asfalt prost inseamna ca obisnuieste sa lucreze prost......Sa avem rezon!Nu am vazut nici o preocupare a celor de la Vege... pentru a face un lucru de calitate.Cum de altfel nu am vazut nici o preocupare din partea hahalerei de Gyula in iarna cand s-a turnat prima oara asfaltul prost de care acum este scandalizat.....
Din cunostintzele mele stiam ca granitza cu Ungaria este la aprox 12 KM nu la 100 Km......Aia care au facut autostrada pe la Niregyhaza oare au adus asfaltu in lazi termoizolante,termose sau sufertase?
Ca o concluzie domnu Boer ......Vege....este o firma angajata pe criterii etnice si de partid.Este o rusine si o firma de doi lei.Lucrarea este supra-evaluata,efectuata dezstros,in profund dispret si cu maxima nesimtire,plus cu depasirea de 4 ori a termenului initial.Reactia Primarului este demna de un om idiot fara coloana vertebrala,o hahalera incapabila si mincinoasa. PUNCT! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 08/08/2007 14:15 Titlul subiectului: Asfalt |
|
|
.........si daca tot a reusit sa ma "incalzeasca" Boer.As vrea sa stiu si eu de ce pana acum Gyula nu a mai facut tambalau de calitatea asfaltului.Pe Ady Endre,Maniu,Transilvania........asfaltu-i o bataie de joc.
Va spun tot eu de ce! Pentru ca atunci nu-i purta nimeni sambetele.......acum s-a schimbat foaia! Frica ........aia la determinat pe Gyula sa-si schimbe parerea despre asfaltul Vege in nici doua saptamani! Te-ai ras Gyulus! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

|
Trimis: 08/08/2007 17:19 Titlul subiectului: |
|
|
Stimate domnule Trasnea,
din pacate nu am succes nici pe situl primariei si nici pe forumul GNV in intentia mea de a convinge administratia locala si opinia publica sa trateze problema podului si in general cea a drumurilor in mod ingineresc.
Normal ca trebuie sa faceti diferenta intre valoarea lucrarii si calitatea materialelor folosite. E o alta problema de ce nu a observat Vegyepszer in timp problemele de calitate la mixtura asfaltíca.
Pana la urma o sa pic intre doua scaune... _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 08/08/2007 20:13 Titlul subiectului: Carnatari |
|
|
Domnu Boer ,va stiam un om pragmatic........acum ati devenit si inginer de poduri nu numai "urator".........
Ce este ineptia asta cu valoarea lucrarii si calitatea materialelelor? Pai poti dumneata sa fi cel mai tare in softuri si alte ...ware daca lucrezi pe un PI.Poti matale sa fi al mai artist croitor din lume daca faci costume din material de ....sapca.
Ca sa va dau un exemplu .....In tineretile mele ( nu foarte indepartate) am fost director la o unitate de productie,in decurs de sase luni am mers pe pierdere deoarece am tot schimbat furnizorii de materii prime.Intr-un final am adus o parte de materiale de la Oradea ( deci transport,costuri,programari) si o parte din Italia via Ungaria ( deci transport,costuri,vami,acte).Asa am inteles eu si asociatii mei din acea perioada sa facem productie......asa am vazut noi calitatea....
Revenind la subiect astia de la Vege... ce fac domnu Boer sunt producatori de bigudiuri, de triciclete.......astia care sunt cei mai tari in poduri si autostrazi ( asa zice Gyula) nu stiu ce este aia asfalt.Mergand pe algoritmu dvs ,daca o sa crapa maine podu' ( Doamne fer') o sa zicem ca cimentu de la fundatie a fost romanesc si prost.......
Care este in fapt calitatea lucrarii,domnu Boer? Ce intelegeti dvs prin aceasta calitate? Nu mai punem la socoteala faptul ca au incalcat termenul cu 20 de luni.....
O firma de profesionisti se respecta .....domnu Boer.......Ce ar fi ca BMW sa foloseasca subansamble facute de un SRL obscur si in caz de accident sa zica......"noi am executat masina impecabil,a fost o lucrare de cea mai buna calitate,nu noi am facut piesele......"
Sa nu cadeti intre doua scaune....stati pe taburet...  _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
adam.boer Membru 2

|
Trimis: 08/08/2007 20:50 Titlul subiectului: |
|
|
Domnule Trasena,
aveti perfecta dreptate in cea ce ziceti. Am recitit insa tot ce am scris pana acuma despre aceasta tema (inclusiv pe situl primariei) si mi se pare in continuare corect. Banuiesc insa ca nu am întrebuințat in sensul corect cuvantul "lucrare".
Daca o lucrare definim ca si bunul final al unei activitati de productie, atunci e clar ca am scris o ineptie. Atunci calitatea lucrarii este definita de calitatea manoperei + calitatea materialului.
Revenind la una din exemplele date de dumneavoastra: nici BMW nu poate sa faca o masina de valoare din materii prime slabe, dar degeaba ia o alta firma materii prime de excepție nu poate sa produca o masina buna daca nu stapaneste tehnologia si nu are scule performante.
Eu zic si sustin in continuare ca Vegyepszer a confecționat cu tehnologii si scule adecvate la pod, aceste aspecte se puteau constata cu ochiul liber. Despre calitatea materialelor folosite nu pot sa ma exprim, acest fapt ar necesita analize de laborator.
Si inca un lucru: nepriceperea (lipsa de tehnologie) si lispa de scule adecvate se observa repede la o lucrare, valoarea slaba a materiilor prime numai dupa o perioada de folosinta. Cu un alt exemplu dat de dumneavoastra: poate sa faca un croitor un ținută sub irice critica si din cea mai buna stofa daca nu pricepe meseria sau daca masina de cusut este defecta.
Toate cele expuse de mine nu reprezinta insa o scuza pentru Vegyepszer. Au bagat material slab, deci sistemul lor de management al calitatii este defectuasa si trebuie sa remedieze greseala. In alta ordine de idei, daca sistemul lor de management al calitatii are fisuri.... cine stie cu ce surprize ne mai trezim in ciuda aspectelor pozitive in munca lor prestata.
Lucrarea parea sa fie de buna calitate, nu se puteau observa erori tehnologice. In oglinda problemelor aparute la mixtura asfaltica, corect este sa zic ca manopera lor este de cea mai buna caracteristică de pana acuma din Satu Mare.
Am insa o intrebare care ma framanta de azi (am fost sa ma uit din aproximativ inca o data la lucrare): unde au disparut rosturile de dilatatie? NU se vede nici un rost pe pod, locul lor este acoperit cu asfalt... _________________ Adam Boer, "Facem ce putem pentru Satu Mare"
|
| Sus |
|
 |
Adriana Membru 2

Data inscrierii: 06/Iul/2007 Mesaje: 312
|
Trimis: 09/08/2007 19:53 Titlul subiectului: |
|
|
A-si avea si eu de facut un simplu comentariu si am sa-l fac din propie experienta . In decursul anilor am lucrat ca laboranta la firma de drumuri Dipenta (Italia) s-a numit la inceput si apoi a devenit Astaldi si care a facut drumul SM-Zalau. Pai domnilor acolo s-a stiut din timp ca vom avea trebuință de mixtura asfatica si s-au dus tratative cu o firma din Romania , singura cred care ne-a putut livra la vremea aceea dupa scandaluri titanice calitatea bitumului pe care-l doream noi pt. mixtura ! Si am facut o groaza de analize atat noi aici la Madaras cat si reprezentantii firmei chemati la fata locului.
Pacat ca si ceea ce s-a produs bine acum sefii au stricat ... ca doar asa-i pe la noi din pacate Deci aceasta firma ungureasca cand au semnat contractul stiau ca vor avea necesitate si de asfalt... cunosteau conditiile climaterice (ca si de astea depinde valoarea bitumului ) si puteau face o groaza de analize ... deci sa nu incerce nimeni sa ne fraiereasca , au ales ce-i mai ieftin si ce-i ieftin este PROST d.p.d.v. calitativ.
Atat am avut de adaugat la aceasta tema !
Numai bine ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 14/08/2007 13:14 Titlul subiectului: Obiect |
|
|
Vad ca din vina mea care am deturnat subiectul articolului,s-au facut putine comentarii la un articol pe care eu il gasesc foarte bun.De aceea o sa revin la tema initiala a topicului .
Eu cred ca recunostintza celor care si-au batut joc de Satmar in urma licitatiilor trucate de Gyulea este mult mai mare decat o vila cu piscina!
Inca o chestie ,poate ziaristul care a scris articolul o sa ne faca si precizarea UNDE SE CONSTRUIESTE aceasta vila .Aici sau.......dincolo..... _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|