|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 20/05/2006 10:15 Titlul subiectului: Unde mergem sambata asta... |
|
|
Sambata asta, dar si maine, putem merge la Zilele Odoreului, daca ne lasa bujiile de la masina pentru ca sunt cam numeroase gropi pana sa ajungem. Putem incerca. Mai interesanta se anunta ziua de maine cu al sau concurs gastronomic dintr-un bou si un vitel. Cui ii place, poate asculta 3 SUD Est. Mie una nu-mi place dar un bogracs si niste mici tot oi manca  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Dana Membru junior

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 93
|
Trimis: 23/05/2006 18:22 Titlul subiectului: |
|
|
Am fost, da-mi pare rau!
Bogracs, execrabil cu toate ca am cauta ceva bun, nu gluma... mici care nu te atrageau, pina la urma am mers intr-o curte superba a unui localnic, si am mincat tot ce mi-am dorit la cele mai inalte standarde!
Felicit gazdele! |
|
| Sus |
|
 |
Dana Membru junior

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 93
|
Trimis: 01/06/2006 21:27 Titlul subiectului: |
|
|
Dar in weekend-ul asta unde putem merge, dragilor cu o asemenea vreme putem vizita, muzee, galeria de arta, castelul din Carei ori.....Ia mai spuneti si voi, poate aveti alte preferinte? |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 29/03/2007 15:57 Titlul subiectului: |
|
|
| La mall,mall,mall.Vinam ceva cu discount pe la magazinele luxoase.La satu mare,din pacate,e doar somesul.Pe urma,as cobori jos mi-as lua doi covrigi cu sare,care sint o delicatete aici,la pizzeria care este mai jos pe strada as lua doar o cafea,si as sta la masa sa privesc doar oamenii cum trec pe strada,si triumfal,as intra la cofetaria de pe eliberarii,cea de la colt cu casa de moda,pentru o limba de castane.Si pe urma o plimbare lunga pina acasa,sa ard ceva calorii.Seara,o cina la miorita,cava la gratar,pentru regim.Da,cred ca ar fi un sfirsit de saptamana triumfal. |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 15/04/2007 21:24 Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu unde mai mergeti voi in week-end, dar cred ca Trasnea si Boer si-au tras un concediu fooarte lung ca tare de mult nu au mai dat pe aici.
Intre timp eu am fost in doua week-enduri. Ma rog, intr-unul in deplasare si altul acasa, in fata la home cinema vizionand celebrul film 300 - povestea celor 300 de razboinici spartani.
Dar sa revin la week-endul din deplasare. Am fost si eu la Lostrita in Maramures, e impresionant pentru zona, o idee teribil de buna de week-end si am urcat si pana la Izvoare, unde mai era zapada dar puteai face linistit plaja. Superb, chiar este o idee foarte buna pt un week-end. O sa o mai repet mai cu seama ca cazarea este destul de ieftina la Lostrita - doar 800 lei camera dubla si chiar merita sa ramai un week-end intreg! pastravi foarte buni si inghetata numita Racoarea verii suuuper buuna, dar cam maricica pentru ființele aflate la dieta  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 16/04/2007 15:00 Titlul subiectului: |
|
|
dar suna chiar minunat.Aici ne-am obisnuit numai prin malluri sa ne plimbam,copii cu patine pe rotile,restaurant,cumparaturi.O fuga continua prin magazine.Este distractiv pentru un timp.Te descoperi intr-un tarziu ca ai da tot ce ai pentru o clipa la iarba verde,Ei bine, o clipa traita,este suficient pentru o viata.  |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 27/04/2007 20:19 Titlul subiectului: Lostrita |
|
|
Frate m-am luat si io dupa voi cu Lostrita asta si am dat o tura cu niste amici. Drumu pana acolo e nespus de misto ,unde mai pui ca si asfaltu-i brici ( cu cateva mici exceptii).Ca si cazare nu stiu cum stau ,restaurantu era curatel si destul de aranjat,la intrare o poarta Maramuresana foarte tare,parcare.....agreabil.Bazine cu pastravi ,mai mari mai mici,apa in ele insa murdara rau tata,murdara rau!
Am vrut sa halim afara la terasa,am intrebat daca servesc afara si au zis ca da.Ne-am asezat ,a venit un baiat,curat imbracat si regulamentar,am primit si o lista de meniu.La inceput au niste poze cu ceva farfurii negre si niste preparate cam fanteziste zic eu! Am sarit de ele ca nu prea se potrivea rondeaua de pastrav cu brocoli,ca despre bulans de pui cu rondele de calamar ce sa mai zic.Rondele.....Am hotarat sa luam cate o ciorba de peste si cate un pastrav la gratar sau la staniol ( dupa preferinte),salata, cartofi natur, mamaliga,mujdei......etc.Am observat ca pestii sunt la 100g si m-am gandit ca o sa primim cate un pastrav ca in bazin.De baut am luat doua sticle de vin....ne-a usurat de aproximativ doua milioane! Acelasi vin l-am baut in Brasov la restaurant Koroana la juma de pret in urma cu o saptamana! Fix de zilele Brasovului!
Inainte sa vina baiatu cu haleu' am zis sa ne puna si noua o fata de masa ca asa se cade .Tipu a zis ca au interdictie sa duca fete de masa in afara restaurantului.Politica de management .....morosana! A venit baiatu cu ciorba.....frate cam zeama lunga ,nu prea se preteaza pastravu' la ciorba de peste ...da ma rog ...cu ardei iute .....merge.La felu doi a aparut chelneru cu niste platouri de peste uriase încărcate cu mamaliga ,cartofi natur.......si cate o caricatura de pastrav de fix 100g ( in stare proaspata).Frate eu am venit sa halesc pastravi, si tu vi cu asta numai cap ,urechi si coada + bonus sira spinarii."Pai nu stiam daca doriti mai mari ca e mai scump",zice meseriasu'Pai de ce nu ai intrebat,monser?L-am trimis fugutza sa vina cu pastravi ca aia din bazinu' trei nu cu dastia abia iesiti din icra.Pana a venit cu aia mari cartofii s-au racit mamaliga de asemenea.Cartofii cel putin cred ca si calzi erau necomestibili........Cartofii am zis sa-i aruce mamaliga sa o puna la microunde. Mujdeiu era facut din usturoi granule,adica naspa.Ca sa suplinim mujdeiu&cartofii pirdutzi, am mai luat trei beri si o sticla de vin ,inca un milion juma......Pastravu asta baban a fost bun ,bun de tot.Macar atat....La desert am trecut peste aceleasi farfurii negre cu ceva pepene galben asortat cu umbrelutza la pret de icre negre....am preferat clatite cu stafide si branza de vaci.Pana sa vina clatitele am cascat gura la niste caprioare care se gaseau intr-un tarc langa terasa si care naparleau saracele.Am inteles ca sunt cinci,da nu am vazut decat doua.Alalalte trei poate ca tocmai pozau pe aceleasi farfurii negre in alte meniuri fanteziste.......Vin si clatitele si ,......de ce ti-e frica nu scapi.........fireste erau asezate cate doua pe ......FARFURIILE NEGRE......din poza......Bune da cam reci si smantana doar de decor! Bine ca smantana de la ciorba ( de care nu m-am atins , si nici nu am comandat-o) nu a dus-o inapoi si am improvizat un toping!
In fine,privelistea ,linistea si susurul apei au facut mai mult decat toate clatitele,iar aerul a facut de zece ori vinul........adica a facut toti banii!
La intoarcere am oprit intr-o parcare pe malul lacului ,priveliste superba ........apa rece gheata,pescari o gramada.Ce puteau sa prinda in apa aia rece bocna nu stiu.....poate merluciu congelat......
Am observat ca mai este un popas turistic.....Caprioara......mai aproape de Baia Mare si mai jos de Lostrita,destul de curatel si acolo,iar gratarul mirosea imbietor.Nu stiu cat era ciorba de burta si nici vinu' da daca mai merg pe acolo o sa va spun........
Ca si morala tre sa zic ca nu e sficient sa vopsesti cu dipersit si sa pui gresie in baie ( ca de exemplu si robinete in forma de delfin ,in cazul Lostrita) ca sa percepi preturi cat un restaurant de patru stele .Totusi Lostrita este un popas turistic ,un motel.... e o chestiune de respect fata de client.Curatenia si amenajarea corespunzatoare trebuie sa fie un atribut universal,nu unul de lux! Luxul este dat de rafinament,iar rafinament fara .......fatza de masa ,mai greu!
Intotdeauna am fost mai critic,deci nu trebuie sa va luati 100 % dupa opiniile mele! Sunt pareri si obiectiuni pur personale.Peisajul chiar merita efortul celor aprox 80km ,iar drumul este bun,nesperat de bun!
Puteti sa luati doar o ciorba cu 5 lei,o mamaliga cu 2,5 lei,un peste la gratar ( mic,cel mai mic) cu 5,5 lei 100g ( o portie),un mujdei ( desi nu recomand) 3 lei,o apa la jumate 3,5 lei,o bere 4,6 lei ( ursus ,cred),doua clatite (portie) 4,5 lei.+ paine ,smantana,ardei,scobitori inca vreo 5 lei......iar daca vreti sa stati la terasa puteti sa va aduce-ti si de acasa fatza de masa.........Distractie placuta! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 27/04/2007 23:26 Titlul subiectului: |
|
|
| Bine de voi,cind ai spuneam tatalui meu ca il invidiez,ma credea ca glumesc.Sa deschizi geamul,sa simti aerul incarcat cu mirosul florilor de tei,este pentru unii o realitate pentru unii un vis.Sa poti urca la munte,la o cabana,eh,nu...este mai mult decit mi-as putea imagina.Imi plac locurile pe care le descrieti ...scrieti-ne mai des despre locurile ce merita a fi vizitate.Cine stie,poate cineva va va pasi pe urme.Odata. |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 28/04/2007 08:08 Titlul subiectului: Re: Lostrita |
|
|
| TRASNEA a scris: | | Frate m-am luat si io dupa voi cu Lostrita asta si am dat o tura cu niste amici. Drumu pana acolo e foarte misto ,unde mai pui ca si asfaltu-i brici ( cu cateva mici exceptii)........Distractie placuta! |
Am sesizat si eu ca preturile sunt cam mari, insa am trecut peste asta cand lucrurile pozitive au fost mai numeroase decat cele negative. Mai cu seama ca inainte fusesem in Bucovina unde pentru o masa identica, tot fara fata de masa, am platit cu vreo 50% mai mult decat la Lostrita, iar cazarea tot dubla fata de maramures. Unde mai pun ca prietenii nostri au avut un musafir de camp noaptea in camera, desi ne aflam la munte. Un chit chit de toata frumusetea Poate de aia era asa de scump. Si am facut 400 de km pe drumuri europene bombardate mai ceva ca-n Kosovo. Adevarul este ca in proportie nespus de mare romanii nu stiu face turism adevarat. _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 03/06/2007 12:50 Titlul subiectului: |
|
|
Da,as putea afirmqa cu certitudine ca au navalit romanii...unde?Aici in Riyadh,miercuri merg la hyperpanda,ma plimb cu fetele,una ami zice:mama,aia vorbesc ca si tine,romaneste.Uite,bine ca recunosc limba romana copii.Joi,la carrefour,stam si ne uitam la jucarii,sotul se duce ca deobicei la standurile cu accesorii de masina,vine imbujorat,zimbind...am vorbit romaneste...am auzit doi se interpelau cu traditionalul:mai,vino sa veizi asta!Am intrat si eu in vorba cu ei,nu ca tine  |
|
| Sus |
|
 |
normal Junior

Data inscrierii: 24/Iul/2008 Mesaje: 6 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 24/07/2008 21:31 Titlul subiectului: salut |
|
|
Pentru niste servicii de trăsătură la niste preturi nu tare mari, va recomand sa mergeti in Ungaria la bazine. Atentie, nu la strand, la bazine. Weekendul trecut am fost, sambata la Fehérgyarmat (1000 - bilet standard, 1500 - acces la sauna de 2 feluri: umeda si uscata; in abele cazuri sezlongul e gratis, daca e liber :P), iar duminica pe langa Vásárosnamény, tot la un bazin (1000 - bilet standard, 1300 - acces la saune; in ambele cazuri sezlongul e optional costand 200 de ft).
Daca sambata seara vreti sa inoptati, in Ungaria, eu am fost la o pensiune, categoria 3 margarete. Pret: 3000 ft/persoana/zi.
Camera cu 2 paturi are baie proprie. Have fun! _________________ "De bun simt toata lumea are nevoie, putini il au si fiecare crede ca il are." |
|
| Sus |
|
 |
normal Junior

Data inscrierii: 24/Iul/2008 Mesaje: 6 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 24/07/2008 21:42 Titlul subiectului: completare ... |
|
|
numele oraselor le-am luat de pe google.hu -> search - > map si direct la initiala fiecarui oras. succes _________________ "De bun simt toata lumea are nevoie, putini il au si fiecare crede ca il are." |
|
| Sus |
|
 |
xxlsm Junior

Data inscrierii: 11/Iul/2008 Mesaje: 8
|
Trimis: 27/07/2008 23:36 Titlul subiectului: destinatie interesanta |
|
|
O alta destinatie interesanta este tot in Ungaria...la Nyregyhaza...nu strand...ci ZOO .
Am fost acolo intr-o sambata....drumul e super...parca ai masina mai buna...distanta dus-intors...aproximativ 230 de km.... bilet de intrare 1500 ft/adult (cam 25 de lei).. noi am plecat cam pe la 10:30 din Sm si am ajuns pe la ora 13:00 ora noastra...cu tot cu oprire pe drum la niste amici......am ajuns chiar inainte de a incepe spectacolul cu foci....am petrecut cam 5 ore inauntru..are cam 30 de hectare gradina.... la fiecare capat de alee sunt chioscuri de mancare/racoritoare/inghetata...la fel si toalete...va recomand cu caldura locul. |
|
| Sus |
|
 |
emilia Junior

Data inscrierii: 18/Iun/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 29/07/2008 12:54 Titlul subiectului: |
|
|
| salut ! exista camping sau casute in SATU MARE ? |
|
| Sus |
|
 |
xxlsm Junior

Data inscrierii: 11/Iul/2008 Mesaje: 8
|
Trimis: 29/07/2008 13:12 Titlul subiectului: |
|
|
| Da, exista...cred ca mai exista...la strand era si camping si casute...dar eu sincer nu am mai calcat demult pe acolo |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

|
Trimis: 07/11/2008 23:49 Titlul subiectului: |
|
|
| Vai,vai da tare pustiu pa aici.da chiar nimeni nu mai iese pe afara?Totusi,iubitorilor de pastravi la rotisor,ceaun,ori fript este un restaurant crescatorie prin maramures.Cu o paine de casa...auleu mama! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|