|
Gazeta de Nord-Vest Forumul Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
TRASNEA Membru 3

Data inscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 845 Localitate: sm
|
Trimis: 17/04/2007 12:29 Titlul subiectului: Vivat Justitia ! |
|
|
Citind articolul de la Gura Targului din ziarul GNV de marti 17-aprilie-2007 ,am ramas pur si simplu siderat de modul in care Justia Romana intelege sa apere interesele legitime ale cetateanului.In fapt nici acum nu pot sa-mi revin din socul celor citite.Concret, motivul socului emotional pe care l-am suferit in urma lecturii ,este datorat faptului ca in imensa ei bunavointa Curtea de Apel Oradea a pronuntat o hotarare prin care ex primarul ( actualmente inculpatul si puscariasul) Horea Anderco va fi repus in functia de sef serviciu urbanism ,ba mai mult i se va plati si salariul retroactiv din 4 nov 2004.Stupefiant!!! Mai mult chiar Tribunalul Satu Mare a acordat despagubiri de mii de euro unui alt infractor -puscarias Constantin Timciuc si a dispus reangajarea acestuia (proces inca nefinalizat).Este de necrezut cum niste infractori notorii ajung sa fie repusi in drepturi si sa li se plateasca despagubiri,cand inca sunt cercetati penal pentru fapte GRAVE de coruptie.Si Horica si Costica s-au folosit de niste vicii de procedura aparute din vina procurorilor care i-au arestat si au instrumentat cazul,deci TOT DIN VINA MAGISTRATILOR,iar acum camioanele de probe ( la propriu) si marturiile zecilor de martori ridicati in forța noptii de mascati ( precum infractorii) si dusi la Bucuresti,nu mai au nici o valoare.
Este inadmisibil modul in care se aplica legea si se face dreptate in aceasta tara!Inadmisibil! In timp ce oamenii simplii si necajiti sunt la cheremul magistratilor si a impovaratoarelor taxe de timbru ( taxe care in fapt ingradesc liberul acces la justitie) ,asteptand cu anii solutionarea unei cauze banale,banditii dovediti beneficiaza bine mersi de despagubiri injuste si reabilitari aberante.Nu a fost deajuns faptul ca sub conducerea celor doi ( Horica si Costica) progresul orasului a stagnat cat pentru 20 de ani,nu a fost deajuns faptul ca au pagubit orasul si cetatenii lui,NU! Acum vor mai MULT! Vor ca cetatenii sa le plateasca despagubiri! Vor ca cetatenii sa plateasca HOTIA! Căci salariile restante si despagubirile se vor platii tot din buzunarul "prostimii",nicidecum din buzunarul procurorilor incompetenti sau al magistratilor care au dat sentinta!
Fantastic cat tupeu ordinar pot sa cumuleze si Costica si Horica care se vor aseza iar pe scaunele caldute si imbietoare la spaga ,abia respirand de burdihanele pline de ...despagubiri,ranjind in nasul amaratilor care tac si platesc!Fantastic cat tupeu pot sa aiba unii magistrati,acordand despagubiri si reabilitari ,unor infractori odiosi,DOVEDITI!Fantastic!
Nu m-ar mira faptul ca cei doi sa se adreseze justitiei si pentru recuperarea spagilor care le mai puteau incasa daca ramaneau in functie ,mai ales ca exista o mare cantitate de probe care arata clar care erau "tarifele" percepute de cei doi! Astfel sa nu ne mai miram daca in curand vreun Tribunal sau Curte de Apel va hotara ca cei doi sa primeasca despagubiri pentru ....spaga neonorata!In aceasta tara si in acest sistem judiciar totul este posibil!
Nici intrarea in UE,nici reformele facute in structura Ministerului Justitiei nu sunt suficiente pentru a putea spune ca avem o justitie independenta,corecta si onesta.Iar sentintele si hotararile judecatoresti precum cele discutate mai sus, unde infractori dovediti sunt despagubiti din banii cetatenilor onesti ,cetateni care au mai fost INSELATI SI PAGUBITI , de acesti infractori,nu ma fac decat sa trag concluzia ca traim vremuri de totala anormalitate,iar presupusele reforme si aderari nu sunt decat niste baloane de sapun,create pentru "a lua ochii" amaratilor care amagiti vor duce inca odata mana la portofel pentru a plati ....hotia! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 17/04/2007 18:58 Titlul subiectului: Statul ?! |
|
|
Deoarece sunt extrem de indignat de decizia Curtii de Apel Oradea,efectiv nu ma pot gandi la altceva! Stirea cu Parnaie Horea m-a facut sa-mi piara toata relaxarea si buna dispozitie care am acumulat-o in vacantza ( prelungita,cum zice Lady ) .De întocmai am uitat sa urez prietenilor forumisti si GNV-isti "Cristos a inviat"!,asa cum crestineste si civilizat ar fi fost! Dar "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"
In alta ordine de idei tot stau si ma gandesc la cele spuse de Presedintele Basescu, si anume ca in ceea ce priveste justitia si instantele de judecata este mai bine "sa se dea o solutie,chiar si incorecta decat sa se tergiverseze procesele....".Probabil la indemnul presidential tot mai multe instante vor da solutii incorecte,doar de dragul rezolvarii grabnice a vreunui dosar!Astfel STATUL ajunge sa plateasca despagubiri unor nemernici dovediti ca de exemplu Cozma,Horica,Costica,.....etc.
Dar cine este in fapt STATUL? Statul sa fim noi? Asa cum ar trebui sa se intample intr-o democratie adevarata si viabila sau in fapt statul este un instrument la indemana "baietilor destepti"(cum ii place lui Basescu sa-i numeasca)?Instrument,prin care cetateanul cinstit este extorcat fara rusine si cu maxima nemernicie de catre niste ticalosi ajunsi in posturi politice sau administrative datorita unor evenimente conjuncturale sau obscure.In fapt ,statul este dusmanul cetateanului simplu,este instrumentul ticalosit care nu ajuta si nu apara sub nici o forma interesele patrimoniale si civile ale cetateanului,ba dimpotriva este un mijloc comod si facil pentru guvernanti sa ingradeasca cat mai mult posibil drepturile cetatenesti.Statul nu are lege ( doar el o face) nu are Constitutie ( doar el o modifica),nu are rusine si nici onestitate ( doar nu se poate trage singur la raspundere),nu are obligatii ( contractul cu statul ,fiind unilateral).Astfel statul a ajuns dusmanul omului simplu! Astfel cetateanul cinstit se lupta "in oglinda" cu el insusi,imaginea vazuta fiind deformta ,asemanatoare cu a unei fantome.
Este total anormala relatia in care a ajuns statul vis-a-vis de cetatean in Romania.Este inadmisibil ca abuzurile si nemerniciile comise de o clasa conducatoare inepta si incompetenta sa transforme statul in inamicul cetateanului!
Pana cand trebuie sa tacem si sa platim fara cracnire toate aberatiile emanate de unii si altii care se ascund sub armura impenetrabila a ...statului?!Pana cand..............?! _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
GNV Moderator

Data inscrierii: 15/Apr/2006 Mesaje: 89 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 18/04/2007 12:43 Titlul subiectului: Re: Vivat Justitia ! |
|
|
| TRASNEA a scris: | | Citind articolul de la Gura Targului din ziarul GNV de marti 17-aprilie-2007 ,am ramas pur si rudimentar siderat de modul in care Justia Romana intelege sa apere interesele legitime ale cetateanului.In fapt nici acum nu pot sa-mi revin din socul celor citite. |
Articolul dvs. a fost publicat in Gazeta de Nord-Vest de astazi / 18 aprilie. _________________ [url]www.gazetanord-vest.ro[/url]
Ziarul care conteaza! |
|
| Sus |
|
 |
TRASNEA Membru 3

|
Trimis: 18/04/2007 20:00 Titlul subiectului: Incercari |
|
|
Va multumesc pentru publicare !
Domnule Valer Marian cunoscand faptul ca sunteti unul dintre initiatorii si sustinatorii campaniei de presa prin care banditii Anderco,Timciuc&Co au fost adusi in fata componentelor de ancheta,cunoscand faptul ca luptati pentru adevar ,cunoscand faptul ca aveti pregatire si cunostinte juridice aprofundate,va rog sa incercati repunerea pe tapet a "Cazului Anderco" .Concret cred ca este o chestiune de interes general de maxima importanta modul in care cei doi au ajuns sa fie despagubiti si reabilitati dupa ce au fost arestati si judecati pentru fapte grave de coruptie.Consider necesar ca cetatenii onesti si cinstiti sa vada care sunt rezultatele CONCRETE ale luptei impotriva coruptiei,de care toti politicienii si organele abilitate fac atata caz .Mi se pare inadmisibil si strigator la cer faptul ca cetatenii acestui oras in loc sa fie EI despagubiti de catre cei doi infractori notorii ,sa fie din nou inselati si furati de catre cei doi,culmea cu susținerea JUSTITIEI!Justitie pe care culmea,tot noi cetatenii contribuabili o platim pentru a fi aparati impotriva actelor criminale de genul celor savarsite de cei doi!
Eu credeam ca procesul lui Timciuc inca nu este finalizat si aveam speranta ca nu i se vor acorda despagubiri,dar citind nota redactiei din ziarul de azi vad ca in imensa ei generozitate Curtea de Apel Oradea acorda despagubiri dea dreptul aberante acestui nemernic ( mai mult decat poate castiga o familie modesta intr-o viata).Avand in vedere si sentinta data in cazul lui Parnaie Horea am CONVINGEREA ca judecatorii care au pronuntat sentintele ( daca nu cumva este acelasi complet) au fost DIRECT INTERESATI in a da aceasta solutie.
Eu personal am sa depun un memoriu la CSM,la Biroul Juridic al Parlamentului si la Presidentie,deoarece eu ca si cetatean ma simt profund lezat de modul in care organele care au instrumentat acest caz au inteles sa-si faca datoria .Nu stiu cat va conta memoriul meu ( pana acum am mai scris cateva si cu o singura exceptie nici macar nu mi s-a raspuns),de aceea va rog inca o data domnule Valer Marian sa incercati si dvs, prin ziarul pe care-l conduceti sa faceti putina dreptate si lumina in acest caz.Tot odata indrasnesc sa spun ca si parlamentarii de Satu Mare care pana acum s-au remarcat prin neimplicare totala sa faca un efort si sa se implice in luarea de pe umerii satmarenilor a unor despagubiri ticaloase.
In speranta ca nu veti trece cu vederea rugamintea mea ,cu respect Trasnea. _________________ Pierzi toate incercarile pe care nu le faci ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|