| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Lady M. Membru 3

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 506 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 22/07/2006 17:54 Titlul subiectului: Cum facem mancarea asta... |
|
|
Draga iaurtica, lucicosu cam asa ceva se face, cred:
Se pun la fiert, taiate atat de mici cat iti convin, morcovi, ceapa si alte legume pe care le doresti, plus condimentele. Le lasi cam 30 de minute, dupa care adaugi varza multa si marar. Cand sunt fierte prepari rantasu (faina aia prajita in ulei cu condimente, in caz ca ai uitat) in care adaugi smantana. Chestia asta o pui in oala. Mai trebuie sa fiarba dupa vreo 15 minute. Cred ca poti face la lucicos rantas rece, adica amesteci samntana cu un pic de faina. Era sa uit. Tot la inceput, calesti niste carnaciori taiati marunt sau sunca sau ce vrei tu de genul asta ca sa aiba un pic de miros de afumat. E buna si fara afumaturi, chiar mai buna.
Precizez ca n-am experimentat reteta E o banuiala
Pofta buna! Io n-am mai mancat de vreo zece ani. Da la voi chiar nu sunt ciorbe la plic draga sau te-o apucat harniciagu? _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

Data inscrierii: 02/Apr/2006 Mesaje: 225 Localitate: Austria
|
Trimis: 22/07/2006 18:04 Titlul subiectului: Re: Cum facem mancarea asta... |
|
|
| Lady M. a scris: | | Da la voi chiar nu sunt ciorbe la plic draga sau te-o apucat harniciagu? |
Lucicos la plic n-am vazut pe aici
Si oricum incerc sa ma hranesc sanatos si fara e-uri. Plus ca-mi place sa bucataresc  |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 22/07/2006 18:12 Titlul subiectului: Re: Cum facem mancarea asta... |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: | | Lady M. a scris: | | Da la voi chiar nu sunt ciorbe la plic draga sau te-o apucat harniciagu? |
Lucicos la plic n-am vazut pe aici
Si oricum incerc sa ma hranesc sanatos si fara e-uri. Plus ca-mi place sa bucataresc  |
No, nu ma gandeam la lucicos la plic, ci la o ciorba oarecare. Lucicos la plic nici pe aici nu om gasi rapid Apoi draga sa stii ca rantasu nu are e-uri artificiale deloc. Are numa EEEEE-uri naturale!! _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 22/07/2006 18:58 Titlul subiectului: |
|
|
| eu nu folosesc nimic la plic sau la punga. Eventual legume si carnuri conservate prin congelare. In rest gatesc necomplicat si mananc simplu. |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 22/07/2006 19:46 Titlul subiectului: lucicosu |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: | | eu nu folosesc nimic la plic sau la punga. Eventual legume si carnuri conservate prin congelare. In rest gatesc simplu si mananc simplu. |
Banuiesc ca numai legume ecoologice, hi? Da ce v-ati mai snobit voi europenii draga amu nu vreti de oricare euri, numa alea eco is bune. Sa va fie de bine. Io, consum si legume cu E-uri ca alea din piata or fi ele eco de la mama natura da is cam pricajite saracele, asa ca tot la alea fortate ramanem. Tu fata, nu stai cam mult in bucatarie?
Cand experimentezi lucicosu ala? fa-i o poza sa vad si io cum arata ...  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Charlie Membru junior

Data inscrierii: 15/Iun/2006 Mesaje: 53 Localitate: La Satu Mare si hai-hui prin lume
|
Trimis: 23/07/2006 00:37 Titlul subiectului: |
|
|
Yes maine fac si eu Lucicosul asta ! Habar nu am avut ! Si mai intreb ca desteapta `` cu ce ``?Credeam eu ca ceva e mai complicat in toata treaba asta si in capul meu era vorba de vreo ciorba numa´ mai consistenta!
Fetelor dar stie cineva cum se scrie ? Ma pufneste rasul cand nu ma pot abtine si citesc in romaneste si cu accent romanesc !
Am observat si eu ca s-a format o adevarata nisa de piata a produselor BIO si pentru toate alimentele de baza exista o varianta ecologica cu vreo 50% mai scumpa. Si se cumpara ! Pe mine nu ma apucat inca trendul desi sunt satula si eu de prafuri si plicuri ! Asa ca incerc si eu ca si Iaurt sa mananc cat mai simplu si natural ca de e sa bag la stomac toata oferta de articole pre gatite ajung cat o vacuta ! Oricum dupa primele trei luni m-am bubalinizat cu vreo 5 kile si nici nu mi-am dat seama cand !
Da o reteta de Gulas von ?
Va pup  _________________ ----- My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)------ |
|
| Sus |
|
 |
spanac_cu_oua Membru 2

Data inscrierii: 03/Apr/2006 Mesaje: 393
|
Trimis: 23/07/2006 06:45 Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca, perfect s-ar scrie lucskos...cred...de fapt spune-i supa de varza si gata! Fa-o asa cum am scris eu, da pune-i si niste cirnaciori, ca asa vrea Lady M  _________________ Dacã nu poþi sã-i convingi, zãpãceºte-i! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 07:23 Titlul subiectului: |
|
|
| Charlie a scris: | Asa ca incerc si eu ca si Iaurt sa mananc cat mai rudimentar si normal ca de e sa bag la stomac toata oferta de articole pre gatite ajung cat o vacuta ! Oricum dupa primele trei luni m-am bubalinizat cu vreo 5 kile si nici nu mi-am dat seama cand !
|
Da, asta asa e ca de la pre-gatite te ingrasi sanatos. De aia imi gatesc eu, ca vreau sa stiu ce-am pus in ea mancare.  |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 23/07/2006 09:56 Titlul subiectului: nu mai manca nimic |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: | | Charlie a scris: | Asa ca incerc si eu ca si Iaurt sa mananc cat mai necomplicat si normal ca de e sa bag la stomac toata oferta de produse pre gatite ajung cat o vacuta ! Oricum dupa primele trei luni m-am bubalinizat cu vreo 5 kile si nici nu mi-am dat seama cand !
|
Da, asta asa e ca de la pre-gatite te ingrasi sanatos. De aia imi gatesc eu, ca vreau sa stiu ce-am pus in ea mancare.  |
Asa vorbiti de pre-gatite sau semipreparate de parac ar fi bau bau. Nici un semipreparat nu ingrasa mai tare decat un blid sanatos de lucicos. Deci, daca problema sunt kilele tre sa va lasati de gatit si sa sa alimentati cu gata preparate. Adica cu legume, fructe, salate, ciorbe de legume nealimentate cu faina si ulei prajit cancerigen, paine integrala prajita etc. Daca problema sunt e-urile, tot nu ai rezolvat iaurt draga problema mancand lucicos, cum spuneam, mai periculos decat rantasu nu-i nimic pentru silueta. Din pacate si iaurturile au ceva e-uri . Gata, nu mai mancam deloc....
Apropo, nu mai radeti de reteta mea, am spus din start ca nu am experimentat-o si ca era doar o vaga banuiala. Mai buna, oricum, decat deloc...  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 10:06 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Lady M. a scris: | | Deci, daca problema sunt kilele tre sa va lasati de gatit si sa sa alimentati cu gata preparate. Adica cu legume, fructe, salate, ciorbe de legume nealimentate cu faina si ulei prajit cancerigen, paine integrala prajita etc. Daca problema sunt e-urile, tot nu ai rezolvat iaurt draga problema mancand lucicos, cum spuneam, mai periculos decat rantasu nu-i nimic pentru silueta. Din pacate si iaurturile au ceva e-uri |
ar trebui sa ... ar necesită sa... traim si sa mancam cum ne place si ne pica bine pe chelie
Daca mi-emi place sa stau in bucatarie sa fac lucicos apoi aia fac, chiar de e-uri, calorii sau ce zice Lady M
Cand esti departe de casa a face un fel de mancare romanesc e un gest aproape patriotic! Nu zic ca nu-s bune tascutzele umplute cu branza nici sarata nici dulce si innecate in unt topit care se face aici... sau sosul brun de la friptura care se obtine prin a arunca o cana de apa in oala in care o curs zoaiurile de la friptura... sau cozonacii in care-ti periclitezi dantura si mare fapt in afara de scortisoara si ceva boabe de struguri uscate (c-am uitat cum le zice) nu gasesti... o nu! sunt toate atat de delicioase incat mai ca se merita facut concediul in Austria, numa de dragul snitzelului vienez si a cartofilor prajiti... eh ce stim noi romanii, despre adevarata bucatarie
Dar asa e Lady M ca ce avem acasa nu e bun sau nu e atat de bun cu ce au altii. Si sa mai stii ca si supele la plic is altfel aici. Cand deschizi plicul iti sare-n nas o pulbere de aur, asta e cadoul surpriza ca Danke schön c-ai cumparat bunul lor  |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 10:08 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Lady M. a scris: |
Apropo, nu mai radeti de reteta mea, am spus din start ca nu am experimentat-o si ca era doar o vaga banuiala. Mai buna, oricum, decat deloc...  |
eh asta e c-am cerut reteta. Daca voiam literatura SF ma exprimam altfel...  |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 23/07/2006 10:09 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: | | Lady M. a scris: |
Apropo, nu mai radeti de reteta mea, am spus din start ca nu am experimentat-o si ca era doar o vaga banuiala. Mai buna, oricum, decat deloc...  |
eh asta e c-am cerut reteta. Daca voiam literatura SF ma exprimam altfel...  |
Mai da acra mai esti, ca asa ca si in poza  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 10:12 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Lady M. a scris: |
Mai da acra mai esti, ca asa ca si in poza  |
 |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 23/07/2006 11:07 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: | | Lady M. a scris: |
 |
Ma bine zi cum ma indulcesc cu niste papanasi ca imi e o pofta... _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 13:22 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Lady M. a scris: | | Iaurtcufructe a scris: | | Lady M. a scris: |
 |
Ma bine zi cum ma indulcesc cu niste papanasi ca imi e o pofta... |
Deci asculta reteta la mine: iei un plic. Il desfaci. Te uiti ce are inauntru. Prepari continutul dupa instructiunile de pe plic. Pofta buna!  |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 23/07/2006 13:37 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Iaurtcufructe a scris: |
Deci asculta reteta la mine: iei un plic. Il desfaci. Te uiti ce are inauntru. Prepari continutul dupa instructiunile de pe plic. Pofta buna!  |
Draga fata, io te-am trimis la plicuri dar macar ti-am dat o reteta, chiar SF.  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 13:43 Titlul subiectului: Re: nu mai manca nimic |
|
|
| Lady M. a scris: | | Iaurtcufructe a scris: |
Draga fata, io te-am trimis la plicuri dar macar ti-am dat o reteta, chiar SF.  |
hai indrazneste ca precis iti reuseste  |
|
| Sus |
|
 |
Charlie Membru junior

Data inscrierii: 15/Iun/2006 Mesaje: 53 Localitate: La Satu Mare si hai-hui prin lume
|
Trimis: 23/07/2006 19:57 Titlul subiectului: |
|
|
Si intre doua cornite, nu va mobilizati sa ma ajutati si pe mine cu o reteta de Gulas ?
Haideti fetele please... Ca tare sunt haioasa la bucatarie.
Am intrat eu pe un site culinar, dar acolo nu prea insista la componentă tehnica... si la mine ai mai mare e problema !
Saru´mana !
_________________ ----- My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)------ |
|
| Sus |
|
 |
spanac_cu_oua Membru 2

Data inscrierii: 03/Apr/2006 Mesaje: 393
|
Trimis: 23/07/2006 20:24 Titlul subiectului: |
|
|
Gulas? hmmm...ce-i asta? Adica stiu ce e, imi place, da' habar n-am despre o reteta originala...am auzit ca cel mai yamiiii iese cind e facut la ceaun... _________________ Dacã nu poþi sã-i convingi, zãpãceºte-i! |
|
| Sus |
|
 |
Iaurtcufructe Membru

|
Trimis: 23/07/2006 21:40 Titlul subiectului: |
|
|
| http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=9791&view=findpost&p=173775 |
|
| Sus |
|
 |
Charlie Membru junior

|
Trimis: 23/07/2006 23:40 Titlul subiectului: |
|
|
Iti multumesc Iaurt !
Pe acelasi site am intrat si eu dar marturisesc ca nu pe forumuri.
Pare totusi mai complicat decat mi-am imaginat eu...
Sa vedem ce o iesii ! _________________ ----- My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)------ |
|
| Sus |
|
 |
Charlie Membru junior

|
Trimis: 01/08/2006 16:28 Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt asta de mai sus ! _________________ ----- My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)------ |
|
| Sus |
|
 |
Lady M. Membru 3

|
Trimis: 01/08/2006 18:17 Titlul subiectului: Re: Retete |
|
|
| Portos a scris: | | Vreu sa fac gulyas pe genunche de sarpe , cine ma ajuta ? |
Taie-ti genunchiul si baga-l in oala  _________________ Daca judeci oamenii nu vei mai avea timp sa ii iubesti! |
|
| Sus |
|
 |
spy 007 Membru junior

Data inscrierii: 03/Apr/2006 Mesaje: 81 Localitate: Satu Mare
|
Trimis: 01/08/2006 20:24 Titlul subiectului: Re: Retete |
|
|
| Lady M. a scris: | | Portos a scris: | | Vreu sa fac gulyas pe genunche de sarpe , cine ma ajuta ? |
Taie-ti genunchiul si baga-l in oala  |
...tu cred ca ai facut un "deliciu" de gulyas !!  _________________ spy 007
Daca faci un lucru,fa-l ca lumea ! |
|
| Sus |
|
 |
Dana Membru junior

Data inscrierii: 09/Apr/2006 Mesaje: 93
|
Trimis: 17/09/2006 12:24 Titlul subiectului: |
|
|
Dragilor aici nu mai gateste nimeni, chiar asa, atita saracie?  |
|
| Sus |
|
 |
Marcella Junior

Data inscrierii: 15/Sep/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: 18/09/2006 18:00 Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca-i vorba de saracie.Zau asa si tu Dana, ca doar n-om sta in fiecare saptamana la cratita.
Uite azi am facut supa de fasole cu ciolan afumat.Au trecut vreo 4 ani de la ultima data cand am mai facut eu asa ceva...din lipsa de ciolan afumat ca aici unde sunt eu nu este. |
|
| Sus |
|
 |
Charlie Membru junior

|
Trimis: 23/09/2006 17:07 Titlul subiectului: |
|
|
Vai tu Marcella ... ciolan afumat.. ce pofta mi-ai facut..
Eu nu mai gatesc nimic ! Gata !
Da maine ma apuc de dieta ! Deja e prostie ! De doua saptamani merg la sala ca nebuna si nu am dat jos nimic ! Unde mai pui ca se apropie si marea vacanta ! ...
Mai pofteste cineva la niste kile minus ? _________________ ----- My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)------ |
|
| Sus |
|
 |
Dana Membru junior

|
Trimis: 29/11/2006 10:52 Titlul subiectului: |
|
|
Sa sti, ca eu stau destul de des si la cratita, o fac cu placere cind nu sint stresata de alte obligatii ce-mi revin!!!!
De niste ardei umpliti ce zici, Marcella o musaca cu carnita ori cu legume cit mai diversificate, un papricas de ciuperci, si lista ar putea continua...
Depinde de preferinte. |
|
| Sus |
|
 |
rodica Membru 2

Data inscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 398
|
Trimis: 14/03/2007 23:21 Titlul subiectului: |
|
|
| lucicos,ciolan afumat,cirnati,ajuuuuuuuutor.Am si uitat ce miros au?nu ne mai chinuiti cu toate bunatatile astea,ca de unde sint eu,doar in vise.Dar in schimb pot se va asigur asistenta in preparate culinare orientale.Aloooooo,cineva ? |
|
| Sus |
|
 |
Dana Membru junior

|
Trimis: 15/03/2007 10:10 Titlul subiectului: |
|
|
Asa rapid ma duce gindul doar la salata orientala!
Spune-mi o reteta dar nu complicata, sofisticata ceva usor, gustos si rapida. Cu multumiri  |
|
| Sus |
|
 |
|